IVS

Patak utca: nem várt pótmunkák miatt szünetel a kivitelezés

2012-11-27 21:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE patak-utca_121127ml_6.jpg

Átmenetileg leállt a Patak utcai mélygarázs kivitelezése. A szünet oka, hogy eltérést mutatkozott a tervek és a talajmechanikai vizsgálatok eredményei között, emiatt pedig pótmunkákra van szükség. A munkákra kiírandó közbeszerzési eljárást követően, várhatóan tavasszal folytatódik a beruházás.

Perecsenyi Attila, Régiópark Kft. ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre elmondta, október 16-án észlelték először a talajmechanikai vizsgálatok során, hogy eltérés van az elkészített terveken szereplő adatok, és a területen tapasztalt viszonyok között.

– A munkák megkezdését követően a régi patakmeder egy olyan fala került elő, amely semmilyen terven nem volt fellelhető, valamint eltérés mutatkozott az agyagréteg mélységében (ebbe kerül majd a garázs úgynevezett résfala), egyes helyeken ez mintegy 10 méterrel van alacsonyabban, mint az elkészült terveken – mondta az ügyvezető.

patak-utca_121127ml_1.jpg

Az eltérések miatt újabb talajmechanikai vizsgálatokat végeztek még mielőtt a kivitelező levonult volna, átmenetileg, a munkaterületről – ezek során egy tucatnál is több helyről vettek mintát, ezek kiértékelése folyik. Az eredmények tükrében készül majd új terv a pótmunkára, melyre közbeszerzési eljárást kell kiírni.
– Ennek előkészítése már folyik, a szükséges dokumentációt átadtuk a közbeszerzési szakértőnek. Maga az eljárás nagyjából három hónapig tarthat, reményeink szerint tavasszal folytatódhat a kivitelezés – tette hozzá Perecsenyi Attila

A Patak utcai mélygarázs építésére kiírt közbeszerzési eljárást az Adeptus-H Zrt. nyerte (a kivitelezői szerződést azután írhatták alá, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság júliusban elutasította az FK Raszter Zrt. a parkoló építésével, illetve a hozzá kapcsolódó közműkiváltásokkal kapcsolatos jogorvoslati kérelmét), a munkaterületet a cégnek augusztus 21-én adták át, az ezt megelőző hónapokban – mint arról beszámoltunk – a közműszolgáltató cégek elvégezték a szükséges közműkiváltásokat.

patak-utca_121127ml_2.jpg

A tervek szerint a területen egy kétszintes parkoló-komplexum épül itt fel, amiben 129 autó és 2 motor parkolhat majd, illetve a mélygarázs építését követően parkosítják a fölötte lévő területet, és kiépítik a Patak utcai sétányt is. Perecsenyi Attila kiemelte, a Régiópark azért dolgozik, hogy a mélygarázst és a közterületet nagyon jó minőségben készítsék el, és kifogástalan állapotú létesítményt adjanak át a miskolciaknak.

Tajthy Á.
Fotó: Mocsári LászlóAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-11-28 08:40

    globo

    Ez mind szép és jó, azt mondom meg is értem. Ugyanakkor: ki a felelős? Mi lett a sorsa? Ki állja az új vizsgálatok, az új tervek és a megváltozott kivitelezési módok/feltételek miatti plusz költségeket?Vagy ez is megy bele a levesbe, a hülye adófizet [ tovább ... ]
  • 2012-11-28 06:16

    Tompa Sándor

    Mar két hónapja erről beszél a városi zuhanyhirado! Ideje volt elismerni. Kár hogy mar nem mükodik a Szabad Europa Radio!

Miskolc TV mai műsora

2021-02-28 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!