Pályázatok

Alakítsd te a történetet!

2012-11-12 14:16

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Három főhős, három, vagy akár egy történet. Naplóregény-pályázatot hirdetett a konyviro.com és B. D. Mitterpach. A szereplők mindennapjait bárki alakíthatja, aki szeretné. A Decemberi napló elnevezésű, kötetben is megjelenő mű írója lehet az, aki első körben szerdáig beküldi pályázatát.

Antológia pályázatot hirdetett B. D. Mitterpach és a konyviro.com. A pályázat célja – melyre szerdáig küldheti el művét az, aki kedvet érez az íráshoz – egy naplóregény készítése, a szokottól igencsak eltérő módon. A történet december 5-én kezdődik, s naponta új bejegyzések alakítják majd a három szereplő életét, egy hónapon át.

A főhősök első két bejegyzése és jellemrajza már olvasható a pályázat honlapján, ezt alakíthatja tovább az olvasóközönség. Bonsai egy modell, aki Chicagoban és Budapesten éli életét, Peer Albrikt túlélő, valahol Európában él, Eusebio pedig egy Mexikóban tevékenykedő pap. A három karakter nem ismeri egymást, sosem találkoztak. Eddig, hiszen az, hogy mi történik velük decemberben még nem tudható. Életüket, napjaikat az olvasók alakítják.

A pályázat oldalán bárki kedvére formálhatja – a megadott feltételek mellett – a három főhős, vagy akár csak az egyik személyiségét, életét.
– Ez a naplóregény három különböző ember decemberi naplója. A három történet naponként jelenik meg, egymást követve, párhuzamba állítva a három személy elbeszélését. Pályázni mindig csak a kiírt napló-dátumra lehet, általában mind a három főhőshöz. Egy pályázó több pályamunkát is feltölthet, külön-külön, akár egy, akár több szereplőhöz – olvasható a pályázat internetes oldalán.

A szerdáig beküldött pályamunkák kikerülnek a honlapra, s az olvasótábor szimpátiája alapján legjobbaknak ítélt öt naplóbejegyzést a szerkesztő is megnézi. A legjobb írás a regény folytatásává válik.

A pályázat első köre szerdán zárul le, majd egy újabb kiírás követi, egészen december 31-ig. Ezután a közösség által formált regény nyomtatásban, valódi regényként is megjelenik.

K. J.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-03 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!