Pályázatok

Jégvirágos rajzpályázat

2012-11-05 09:23

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Miskolci Városszépítő Egyesület Litwin József iparművész ötlete alapján Jégvirág V. címmel újra rajzpályázatot hirdet Miskolc 6-16 éves korú tanulói számára. Téma: a tél és a téli ünnepek motívumai. A pályázat célja a gyermektehetségek felkarolása és a város alkalmi szépítése.

Az egyesület vonalas rajzokat kér, lehetőleg folyamatos vonalvezetéssel, satírozás és tónusozás nélkül, fekete fotókartonra temperával, pasztellkrétával vagy lakkrost tollal. Továbbá elkészíthetőek a fényrajzok tervei színes fonál vagy akár színes szigetelésű elektromos vezeték hajtogatásával és hordozóra ragasztásával is. A rajzok vonalvezetésének folyamatosnak kell lennie, hogy azok a világító füzérből megvalósíthatóak legyenek. A lámpafüzérek csak alapszínekben kaphatóak, ezért csak fehér, sárga, narancs, piros, kék és zöld színek használatát javasolják. Kérik, hogy minden rajz hátoldalán az alkotó neve mellett legyen feltüntetve a felkészítő rajztanár neve és elérhetőségei (mobiltelefon-szám, e-mail cím).

Rajzméret: a.) 10,5 x 40 cm vagy 21 x 80 cm-es fekvő téglalap; b.) 12 x 22 cm vagy 24 x 44 cm álló téglalap.

A beérkezett rajzokat iparművészekből és művésztanárokból álló zsűri bírálja el. A fődíjat nyert tanuló alkotását, valamint a második, harmadik és negyedik díjat nyert rajzokat világító, színes lámpafüzérekből, nagy méretben elkészíttetik anyagi lehetőségeik függvényében, és azokat Miskolcon az Erzsébet téren felszereltetik az elmúlt négy évihez hasonlóan. A legszebb rajzokat készítő alkotókat értékes tárgyakkal jutalmazzák. A nagy méretben elkészített új világító rajzokat az előző évi alkotásokhoz hasonlóan decemberben tervezik felavatni ünnepélyes, szabadtéri gyermekműsor keretében.

Az alkotásokat és az eddig megvalósított műveket a Kós Házban mutatják be november 28-tól.

Kiállítási megnyitó és eredményhirdetés: november 28-án 17 órakor a Miskolci Városszépítő Egyesület székhelyén, a Kós Házban (Miskolc, Görgey A. u. 32. sz.)

Beadás: november 23-án 16 óráig, Miskolci Városszépítő Egyesület Miskolc, Görgey Artúr u. 32. sz..

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-03 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!