Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Megújult a bükkszentlászlói temető régi fakeresztje

2012-10-30 15:13

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE bukkszentlaszlo_temeto_fakereszt.jpg

A Mindenszentek és a halottak napja közeledtével a bükkszentlászlói temető jelképe, a régi fakereszt helyére újat készített a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.. A november 1-jén, 15 órakor kezdődő emlékmisén a helyszínen szentelik meg az új fakeresztet és a felújított korpuszt.

Bükkszentlászlón a XVIII. század elejére tehető az első temetés, melyet a lakosság által közösen állított fakereszt jelképezett. Az elmúlt évtizedekben a mintegy 2,5 méter magas kereszt és a korpusz is jelentősen megsérült, ezért a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. egy temetői bejárás alkalmával úgy döntött, hogy új fakeresztet készít a halottak emlékének adózva – közölte Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.
A közeledő halottak napja alkalmából már helyreállították az új feszületet, melyet az egyház november 1-jén, 15 órakor kezdődő emlékmisén szentel meg Bükkszentlászlón.

A temető korábban egyházi és faluközösségi tulajdonban volt, jelenleg önkormányzati tulajdon és önkormányzati kezelés alá tartozik.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!