Gazdaság

Miskolc részéről épülhet a darugyár

2012-10-13 14:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE teruleti_kepviselet_egyetem_121005_ja_8.jpg

A darugyár építési munkálatait a finn cégcsoport akár most is megkezdheti, mivel Miskolc városa, a Miskolc Holding Zrt. és a MIK Zrt. minden ezzel kapcsolatos, ehhez kapcsolódó feladatát időben teljesítette.

– Megtörtént a telekegyesítés is, így bízunk abban, finn befektető barátaink hamarosan megkezdik az építkezést – mondta Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. igazgatósági elnöke a napokban újra a figyelem középpontjába került gyárral kapcsolatban.

Miskolc városa és a Miskolc Holding részéről tehát minden feladat elvégezve, de a finn cég részéről is elkezdődtek a beruházáshoz kapcsolódó egyéb munkálatok. Már dolgoznak a finn cég alkalmazásában helyi vezetők, nemrég a Miskolci Egyetemen nyitotta meg észak-magyarországi területi képviseletét a Konecranes Kft. (Fotónk ezen az eseményen készült.) A társaság és az egyetem többek között egy vizsgáló laboratóriumot is kialakít, amely komoly kutatásokat, fejlesztéseket tesz lehetővé az emeléstechnikában, amelynek eredményeit a darugyártásban is lehet alkalmazni.

A finn Konecranes cégcsoport magyarországi érdekeltsége, a Konecranes Supply Hungary Kft. 2011-ben 25 hektár területet vásárolt a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban Európa egyik legnagyobb gyártókapacitásának kiépítése céljából, amelynek teljes költsége meghaladja a hatmilliárd forintot, teljes kapacitáson 400 új munkahelyet teremtve.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-25 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!