MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.

Igazságosabb elosztást kér a képviselő

2012-10-10 16:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Lakossági megkeresésre, valamint a Miskolc Televízió érdeklődésére kezdett el foglalkozni néhány hete az aránytalan távhőszámlák problémáival Sebestyén László országgyűlési képviselő, a MIHŐ vezetésével egyeztetve. A tényleges fogyasztással arányos fűtésdíjak kiszabását, és a fizetési költségek igazságosabb elosztását javasolja parlamenti interpellációjában az országgyűlési képviselő.

– Utánajártam a dolognak, és egyeztetve a MIHŐ-vel, arra jöttünk rá, hogy alapvető problémáról van szó – mondta Sebestyén László. – A szélen, földszinten lakó, de a panelprogramban részt vett, fűtéskorszerűsítésen átesett lakások esetében a lakók gyakran jóval magasabb összeget kénytelenek fizetni a fűtésért, mint például egy középen elhelyezkedő, vagy a felsőbb emeleteken található lakás esetében.

Vannak ugyan korrekciós szorzók, amikkel beszorozzák a fogyasztott hőmennyiséget, így kapva meg a fizetendő végösszeget, az egyértelműen látszott azonban – teszi hozzá az országgyűlési képviselő –, hogy ez nagyon nem jó, mert aki a fűtési vezeték végén van, az nagyságrendekkel többet kénytelen fizetni, mint aki esetleg a hőközponthoz jóval közelebb van.
– Interpellációs lehetőséget kértem a parlamentben, és természetesen a MIHŐ szakembereivel és a város vezetőivel egyeztetve összeállítottam egy olyan anyagot, ami jelen pillanatban egy segítségkérés a kormány felé. arra, hogy annyit kelljen fizetni, amennyi a tényleges fogyasztáshoz arányos. Ne kelljen többet fizetni annak, aki egy garzonlakásban lakik és kisebb légköbmétert fűt, mint annak, aki egy háromszobás lakást fűt, mert ez aránytalan így.

A képviselő egy olyan törvényi szabályozást javasolna, ami igazságosabban osztja el a fűtési költségeket az épületen belül.
– Igyekszem a kormánnyal egy törvényben vagy egy kormányrendeletben úgy szabályoztatni a problémát, hogy ez az aránytalanság eltűnjön, és ténylegesen azoknak is csökkenjen a számla összege, akik végigvitték a panelprogramot, megcsináltak mindent a lakásukkal, ennek ellenére azt tapasztalják, hogy nemhogy csökkent volna a távhő összege, hanem még növekedett is – fűzte hozzá Sebestyén László.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-04 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!