Pályázatok

Közösen a tokaji kistérség gyermekeiért

2012-10-10 15:09

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A TÁMOP 3.3.7-09/1 "Minőségi oktatás támogatása, valamint az egész életen át tartó tanulás elősegítése a kultúra eszközeivel az LHH kistérségek esélyegyenlősége érdekében" kiírt pályázaton 184.710.000 Ft-ot nyert a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Városi Könyvtár, mint projektgazda.

A „Közösen a tokaji kistérség gyermekeiért” projekt hat intézmény által korábban kidolgozott „Komplex tehetségfejlesztéssel, tehetséggondozással a hátrányok leküzdéséért”, a „Tehetség-gondozás a Tokaji Többcélú Kistérségi Társulásban”, a „Pedagógiai szakszolgálat tevékenységének bővítése” és a „Támogató pedagógus” című pályázati tervek összehangolásából állt össze.

A pályázat keretében három területen szeretnék megvalósítani a Tokaji Kistérségben az egész életen át tartó tanulás elősegítését a kultúra eszközeivel a leghátrányosabb helyzetű kistérségek esélyegyenlősége érdekében.
A projekt céljainak irányultsága a tehetséggondozás területén a projekt célja képesség- és kompetencia-fejlesztő, tehetséggondozó és egyéb, kreatív képességet fejlesztő alkotó programok biztosításán keresztül az óvodás és iskoláskorú gyermekek fejlesztése.

A Tokaji Többcélú Kistérségi Társulásban élő 3 – 18 éves hátrányos és nem hátrányos helyzetű gyerekek tanórán kívüli foglalkoztatása, nevelése, melynek elemei: szervezett és rendszerszemléletű tehetségfejlesztő program indítása, a tehetségek bevonása, életpályájuk megalapozása, karrierjük követése, tehetségazonosítás különféle módszerekkel, külön figyelemmel a hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű és roma gyerekekre, kiválasztott és bevont gyerekek tehetségfejlesztése tehetséggondozó műhelyekben pedagógusok, civil szervezetek, a térségben élő művészek, szakemberek bevonásával, tehetséggondozás mentori háttérrel.
Pedagógiai szakszolgálat fejlesztése területén a halmozottan hátrányos helyzetű/roma gyermekek/tanulók tanulási képességeinek célzott speciális fejlesztése, a szociokulturális hátrányból fakadó elmaradások csökkentése a pedagógiai szakszolgáltatások körének és kapacitásának bővítése 2 gyógypedagógus, 2 pszichológus 3 utazó pszichológus foglalkoztatása fejlesztő eszközök beszerzése.

Támogató pedagógus tevékenységi körében halmozottan hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű tanulók nevelésének-oktatásának segítése, szüleik, hozzátartozóik felkészítése a gyerekkel való együtt tanulásra, az iskolai eredményesség és a társadalmi beilleszkedés elősegítése érdekében.
A projekt időtartama: 2012. április-2014. szeptember. A pályázat által érintett személyek száma: 250 fő tanuló, 60 fő pedagógus.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-03 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!