Kultúra

A leghitelesebb összeomlást is díjazták

2012-09-24 11:30

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE impro-sokk_120923ml_10.jpg

Az Impro-Sok(k) találkozó vasárnap csúcspontjához érkezett: az aznapi hírek közül egyet-egyet kapott minden csapat, és erre kellett mindössze pár óra alatt rövid, improvizációs játékot összerakniuk. A kihívás óriási volt, de a fiatalok nagyon élvezték mind a felkészülést, mind az előadásokat. A végén természetesen az értékelés és díjazás sem maradhatott el.

Kosik Anita csoportvezető a zsűri ítéletére várva, még az előadásuk lázában égve heves gesztikulálások közepette mesélt a felkészülés és a játék nehézségeiről, egyben szépségeiről.
– Nehezen állt össze a darab, rengeteg dologra kellett figyelnünk, de a fiatalok lelkesek, bár eleinte kicsit félénkek voltak. Összedugtuk azonban a fejünket, és lassan kezdett összeállni a játék. A brainstorming ráadásul össze is kovácsolta a csapatot, sikerült jobban megismernünk egymást, így pedig könnyebb volt megtalálni mindenkinek a hozzá illő karaktert a darabban – mesélte Kosik Anita, aki idén fog diplomázni a Színművészeti Egyetemen, és gyakorlatát a Miskolci Nemzeti Színházban tölti.

impro-sokk_120923ml_06.jpg

A hír egyébként, amit az ő csoportja kapott, elsőre talán úgy tűnik, nehéz átvinni improvizációs játékba. A hír szerint Costa Rica kulturális és ifjúsági minisztere, készített a férje számára egy „homevideót”, amiben szerelmet vall párjának – egyszál fehérneműben. A saját használatra készített videó azonban felkerült a legnagyobb videómegosztóra, és óriási botrány lett belőle.
– A hír legdrámaibb részét kerestük meg, amikor kiderül, hogy a videót megosztották, és milliók látják a férje számára készült felvételt. Erre építettük darabunkat, kiosztottuk a szerepeket, és nagyjából átbeszéltük, ki mit fog csinálni. Persze már az előadáson több improvizációs elem is bekerült a játékba, hiszen kevés volt a felkészülési idő egy ilyen 8-10 perces darab összeállítására – mondta Kosik Anita.

Mint a csapata tagjai is elmondták, a játék során egyik dolog hozta a másikat, folyamatosan ötleteltek, de a játék lényege, a folyamatos jó hangulat is végig jellemezte a napot. Mint megtudtuk, többen már a tavalyi Impro-Sok(k)-on is szerepeltek, kérdésünkre pedig egyértelmű választ adtak: jövőre is eljönnek Miskolcra!

impro-sokk_120923ml_01.jpg

Közben megszületett a döntés. A zsűri tagjai között találtuk Rácz Attila dramaturgot, Papp Zsolt humán főosztályvezetőt, de értékelte még az improvizáló fiatalok játékát Szabó Attila, a Csodamalom Bábszínház vezetője, valamint Papp Vanda, a városi diákönkormányzat külügyi bizottságának alelnöke is. A zárórendezvényen jelen volt Kiss Gábor alpolgármester is, aki elmondta, egyre sikeresebb programok várják Miskolcon az érdeklődőket. A nemrégiben véget ért CineFesttel vonva párhuzamot hozzátette, kell egy jó ötlet, és kellő kitartással és türelemmel magas színvonalú rendezvényt lehet megvalósítani. Reményét fejezte ki, hogy az Impro-Sok(k) is hasonló fejlődési ívet fut majd be, mint a filmfesztivál.
– Úgy gondolom, hogy jó ötlet volt kivinni az utcára a találkozót. Öröm számunkra, hogy házigazdái lehetünk ennek a rendezvénynek is, és remélem, jövőre újra találkozunk – zárta köszöntőjét az alpolgármester.

Érdekessége volt a találkozónak, hogy nem állítottak fel rangsort, hanem különböző, a színjátszás apró részleteiben legjobban teljesítő résztvevőket díjazták. Így kapott díjat a legjobb éneklő arcjátékos, a leghitelesebb összeomlás, a némán beszédes alkalmazott lázadása, de a legkiállhatatlanabb feleség megtisztelő szerepére is osztottak ki díjat.

Kujan I.
fotó: Mocsári L.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-13 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!