Külföld

Turistákat segítettek a rendőrök

2008-09-10 09:05

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE zadarrend.jpg

Bár az időjárás most még nyári arcát mutatja, de a turisztikai szezon már véget ért. A pihenés időszakában a hazai barangolások mellett a magyar turisták nagy hányada Horvátországba, azon belül is Zadarba utazott. Magyar rendőrök ezúttal is segítettek a szabadságukat ott töltő honfitársaiknak itthon és a határokon túl is, hogy a kellemes pihenést semmilyen atrocitás ne zavarja meg. Emellett a Miskolcra érkező külföldieknek is segédkeztek, a Police Tourist például idén is működött.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szolgáltak magyar rendőrök a horvát tengerparton, ezúttal nyolcan segítettek a Zadarban nyaraló magyar turistáknak, és az ottani hatóságnak. Csak azok utazhattak ki, akik folyékonyan beszélnek angolul és öt éves járőrszolgálati tapasztalattal rendelkeznek. A kiválasztottak között volt Lencsés Márton, aki többek között közlekedési balesetek esetén segített a honfitársainak. Ha kellett, fordított, de bármilyen problémával fordulhattak hozzá a szabadságukat ott töltő magyar turisták. Két hetes munkája során volt, aki elhagyta az okmányait, a miskolci rendőr segítségének köszönhetően azonban még aznap kiállították neki a határátkeléshez szükséges dokumentumokat.
Természetesen a Miskolcra érkező turistáknak is segítettek a rend őrei. Idén is működött a Tourist Police, amikor is idegen nyelvet beszélő diákok segítették a hatóság munkáját és az idelátogató turistákat. A kiemelt látogatottságú területekre összpontosítottak a rendvédelmi szervek; gyakrabban járőröztek Lillafüred, Diósgyőr, Tapolca és a belváros területén. Ennek ellenére két külföldi állampolgár autóját feltörték, és közlekedési baleset részesei is voltak.
Mind a Miskolcon, mind a Horvátországban szolgáló rendőrök munkájának megítélésében egy picit benne van a turisták adott városról, országról szerzett tapasztalatai is. A szerkesztőségünknek korábban nyilatkozó vendégforgalmi- turisztikai osztály munkatársa szerint emelkedett a mögöttünk lévő szezonban a Miskolcon eltöltött vendég éjszakák száma, a közbiztonság terén szerzett pozitív turista tapasztalatok pedig csak tovább javíthatják ezt a Miskolc számára fontos statisztikát.

Tomorszki I.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-07 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!