Gazdaság

Logisztikai központ a halna helyén

2012-08-17 07:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE logisztika_120717_ja_2.jpg

Gőzerővel zajlik az építkezés a kohászat szomszédságában, az egykori halna helyén. Immár 75 százalékban kész a 8000 négyzetméteren létrehozott épületegyüttes, amelyet a remények szerint vállalkozások laknak majd be. Az sem elhanyagolandó, hogy a csarnokok üzemeltetése előreláthatólag 100-120 embernek ad majd munkát.

Az épülő új Üzleti és Logisztikai Park hatalmas csarnokainak látványa az Avasról a Hideg-sorról. Az egykori salakhegynek már nyoma sincs, a halnát elszállították. Itt épül most az inkubátorház, ahová hamarosan vállalkozások települhetnek majd.

– Ez a létesítmény a kezdő vállalkozásokat fogadja, és terveink szerint olyan szolgáltatásokat fogunk nyújtani, olyan irodai szolgáltatásokat fogunk nyújtani amelyekkel megkönnyítjük a ezeknek a kezdő vállalkozásoknak a létét vagy a kilépését a piacra. Gondolok itt marketing szolgáltatásokra de akár ügyviteli könyvelési szolgáltatásokra, tehát minden olyanra amivel egy kezdő vállalkozás nyilvánvalóan nem rendelkezik, vagy még nincsen tapasztalata ebben – magyarázta Lengyel Attila, az Eurofém- Halna Kft. vezetője.

A területen számos, már leromlott állagú épület található, a beruházó ezeket most felújítja. Ahogy ezt a régi irodaházat is. Az épület külsejét hőszigetelő réteggel látják el, a helyiségeket pedig modernizálják. Az épület a tervek szerint továbbra is irodaházként működik majd.

– Több vállalkozó csoporttal is egyeztettünk. Két alapvető út lehetséges, vagy az eredeti elképzelések szerint 10-12 külön álló vállalkozás lakja  be a csarnokokat vagy ahogy most szeretnénk és ilyen irányban lépéseket tettünk és nagyon remélem, hogy ez a lehetőség megvalósul: egy komoly, nagy cég venné ki bérbe vagy akár vásárolná meg a két csarnokot és települne ide gyártósorral.

Lengyel Attila szerint ha így haladnak tovább október közepére elkészülnek az Európai Uniós támogatással 3,5 milliárd forintból megvalósuló beruházással, amelynek környékét felújítják, és több területet parkosítanak. Az ügyvezető azt is elmondta, hogy termelő beruházásokat is Miskolcra hoznának, a harmadik csarnok építését pedig még ez év végén szeretnék elkezdeni. A beruházás munkahelyeket is jelenthet, ha beindul a logisztikai park, akár 100-120 munkahelyet is jelent a miskolciaknak.

Budai G.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-25 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!