Gazdaság

Halnából logisztikai park

2012-07-19 09:34

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE logisztika_120717_ja_2.jpg

Üzleti és Logisztikai Park épül a kohászat szomszédságában az egykori halna helyén. A 2010 végén rekultivációval indult beruházás várhatóan októberre készül el, a beruházó pedig már tárgyal a majdan betelepülni szándékozó vállalkozókkal. A felépült csarnokok üzemeltetése várhatóan 100-120 embernek ad munkát.

A Hideg sorról mutatja magát a legjobban az épülő új beruházás. Innen látszik a leginkább, hogyan rendeződik a terület, telik meg élettel az egykori halna területe. Két hatalmas építmény, egy inkubátorház funkcióval ellátott Ipari, Üzleti Logisztikai Park épül itt több mint 8000 négyzetméteren európai uniós támogatásból. A terület előkészítésekor először a halnát kellett eltávolítania a beruházónak.

A beruházás a vállalkozások számára kínál majd lehetőséget a megerősödésre illetve piacra kerülésre. A beruházó nem keveset költött a terület újrahasznosítására.

logisztika_120717_ja_1.jpg
– Magára az egykori salakhalnára, tehát a 20 hektáros területre, ami itt a város szélén található, 3,5 milliárd forintot költöttünk most. Ennek igen nagy része az Európa Center Miskolc beruházáshoz tartozik – fogott a beruházás bemutatásába Lengyel Attila, az Eurofém Halna ügyvezetője. – A terület vadonatúj közműhálózatot kap, új utakat és parkosítást. Ennek megfelelően a korábbi létesítmények egy részét is felújítjuk, tehát összesen 3,5 milliárd forintról beszélünk, itt most ebből az Európa Center Miskolc beruházáshoz tartozó 3,1 milliárd az beruházási összköltség.

Lengyel Attila elmondta, hogy várhatóan még az idén október közepén használatba is vehetik majd az elkészült beruházást. Különböző hasznosítási módozatokban gondolkodnak, ami azt is jelenti, hogy termelő beruházásokat is Miskolcra hoznának. A harmadik csarnok építését pedig még ez év végén szeretnék elkezdeni. A most megvalósuló beruházás 100-120 új munkahelyet jelent a miskolciaknak.

Budai G.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-25 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!