MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.

Szünetel a melegvíz szolgáltatás

2012-06-26 17:22

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Keddtől csütörtökig szünetel a melegvíz szolgáltatás a belvárosi és az avasi távfűtéses lakásokban a rendszer karbantartása miatt. Diósgyőrben csak néhány órán át nem lesz melegvíz, a Bulgárföldön pedig egyáltalán nem lesz leállás.

Keddtől csütörtökig szünetel a melegvíz szolgáltatás a belvárosi és az avasi távfűtéses lakásokban. Ez idő alatt a miskolci fűtőműben és a MIHŐ rendszerén a szokásos nyári karbantartást végzik. Tavaly ilyenkor még öt napig volt szünet, idén csak három napig tart a leállás, Diósgyőrben néhány órán át, a Bulgárföldön pedig nem lesz szünet a szolgáltatásban. A tervek szerint jövőre, a geotermikus energia használatával pedig még rövidebb ideig kell majd nélkülözniük a miskolciaknak a melegvizet a nyári karbantartás miatt.

Hiába nyitjuk meg a meleget, mégis a megszokottól hidegebb víz folyik a csapból: három napon át, több mint 25 000 miskolci lakásban szünetel a melegvíz szolgáltatás. Bár az üzemszünetkor nincs melegvíz szolgáltatás, ha a piros jelzésű csapot nyitjuk meg, attól az elfolyt hidegvizet melegvízként számlázzák, ez pedig többlet költséget jelent, ezért célszerű a szerelvényt ilyenkor elzárni.

Nyíri László, a MIHŐ Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a fűtési rendszerben továbbra is keringetik a vizet, tehát a radiátorokat nem szabad leszerelni, illetve a melegvizes csapból is folyik a víz. Hideg víz természetesen, így azt javasolják, hogy ne használják a melegvizet, mert a melegvíz óra továbbra is méri a fogyasztást, és akkor többet kell fizetni.

I. Zs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-13 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!