Városinfó

Tüntetők várták Gyurcsányt az Avason

2012-06-26 16:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE gyurcsany_avas_120626_ja_5.jpg

Mintegy 30-40 tüntető várta kedden délelőtt Gyurcsány Ferencet az avasi lakótelepen, a Munkácsy általános iskola előtt, ahol a Demokratikus Koalíció (DK) vezetője pártja lakótelepek rehabilitációjára vonatkozó törvényjavaslatát kívánta bemutatni, megvitatni a társasházak közös képviselőivel.

A tüntetők indulatosan tették szóvá, hogy Gyurcsány Ferencnek akkor kellett volna az Avas problémáival törődnie, amikor kormányon volt, akkor azonban nem sok jelét adta ennek. Őt hibáztatták a környékbeliek életét megkeserítő „Fészekrakók” betelepítéséért is, az egyik tüntető, Czirbákné Ilona hosszan sorolta a lakók sérelmeit, és kifejezett szemtelenségnek nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc ezek után még ide jön, „megoldásokat” kínálni. Magyeri Zoltánné az MSZP-kormányok idején napvilágra kerül korrupciós ügyeket, az eltűnt pénzeket említette, Árvay Lajos és felesége pedig ehhez csatlakozva elmondta, Gyurcsány Ferenc és csapata, helyi szimpatizánsai azzal tennék a legjobbat az országnak, Miskolcnak és az Avasnak is, ha végre eltűnnének a közéletből.

gyurcsany_avas_120626_ja_22.jpg

A megérkező Gyurcsány Ferencet fütty, „szétloptátok az országot!”-bekiabálások fogadták. Az intézmény aulájában a volt kormányfő sajtótájékoztatót tartott, ahol pártja törvényjavaslatáról elmondta: azt szeretnék, ha a következő három évben évente egy-egy milliárdos plusz-támogatást kapna Miskolc az Avas problémáinak kezelésére. Gyurcsány Ferenc szerint az elmúlt évtizedek vétkes mulasztása volt, hogy nem vették figyelembe azokat a sajátos társadalmi, együttélési viszonyokat, amelyek az avasi, és a több hasonló módon létrejött lakótelepen kialakultak. A konszolidációhoz, a normális együttéléshez a DK szerint mediátorokra, közösségi szervezőkre van szükség.

gyurcsany_avas_120626_ja_30.jpg

Gyurcsány Ferenc annak a véleményének adott hangot, hogy a bűnügyi mutatók tekintetében az avasi városrész nem áll rosszabbul, mint akármelyik dunántúli város – az emberek biztonságérzetét azok a napi konfliktusok, feszültségek rontják, amelyek még nem érik el a bűncselekményi kategóriát, viszont nagyon károsak – elsősorban ezeket kell kezelni. Gyurcsány Ferenc arról is szólt, hogy javaslataikat nem csupán az avasi lakótelep számára dolgozták ki, megvalósítása azonban itt, a városrész sajátos adottságai, körülményei miatt, modellértékű lehetne.

dk_forum_120626_ja.jpg

A társasházak közös képviselővel rendezett beszélgetés illetve fórum zártkörű volt – a sajtó számára is nyilvános első tíz percben Szűcs Erika országgyűlési képviselő egyebek mellett azokról a körülményekről szólt, amelyek szükségessé tették a lakótelepeken a panelprogram korszerűsítéseit.

dk_forum_120626_ja_1.jpg

A Demokratikus Koalíció keddi, miskolci programja este hat órától a belvárosban folytatódott, az Arany Corvin Üzletház földszinti aulájában rendeztek fórumot, Bauer Tamás közgazdász, DK-alelnök részvételével.

Sz. S.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-06-27 19:45

    Mesemondó

    Egy képviselő küldetése, hogy egy városrész, város, terület képviseletét minél hatékonyabban, jobban és az ott élők érdekeit szem előtt tartva ellása. Csak gratulálni tudunk Tompa elvtárs! Ez önnek nagyon jól sikerült! A saját és az MSZP-hez közel ál [ tovább ... ]
  • 2012-06-26 22:57

    Tompa Sándor

    "A Miskolci Kommunikációs Kht. küldetése, hogy médiumain keresztül Miskolc és környéke lakosságának tájékoztatását minél gazdagabban és hitelesebben ellássa."Gratulálunk Orosz úr! Ez megint jól sikerült! A mi pénzünkből!

Miskolc TV mai műsora

2022-10-01 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!