Helyi hírek

Új fejlesztési területek Miskolcon

2007-06-13 16:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Új fejlesztési területeken indulhat meg a munka Miskolcon, a tervek szerint Mechatronikai Ipari-, Nano-, és Science Park létesülhet, kiemelt figyelmet fordítanak majd a helyi vízbázis védelmére, a szennyvíziszap kezelésére, illetve megkezdődhet a történelmi Avas-belváros rehabilitációja – jelentették be mai sajtótájékoztatójukon a város vezetői.

Káli Sándor polgármester beszámolt arról, hogy a magyarországi fejlesztési Pólus-programban részt vevő városok között Miskolc is jelen volt azon a franciaországi rendezvényen, ahol ismertethették a településeik terveit. 
A  polgármester úgy fogalmazott, hogy Miskolc a találkozó alkalmával „Európában is letette védjegyét”. Kiemelte, hogy a borsodi megyeszékhely az egyetlen magyar város, amelyik francia testvérvárosi kapcsolattal rendelkezik.
Miskolc fejlesztési projektjeit a következő közgyűlés is tárgyalja majd – mondta. A részletekkel kapcsolatban kiemelte a Mechatronikai Ipari Park kialakítását a 26-os számú főút mentén. Ennek első lépéseként a Miskolci Ipari Park bővítését említette - mintegy 45 hektárnyi zöldmezős területtel és a megfelelő infrastruktúra kialakításával.
A fejlesztési program része a Nano Park is, amely a nanotechnológiára épül, valamint a Miskolci Science Park, amely a város egyetemének közelében helyezkedik majd el. Ennek a beruházásnak a várható összköltsége mintegy 17 milliárd forintra tehető - fűzte hozzá.
Káli Sándor szólt a miskolci vízbázis védelmével kapcsolatos mintegy másfél milliárd forintos költségvetésű fejlesztési programról is. Utalt a 2006 nyarán bekövetkezett vízfertőzésre, amikor is a nagy mennyiségű csapadékkal szennyezőanyag került a város ivóvízellátását szolgáló karsztvízbázisba.
Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő, belvárosi fejlesztési biztos a sajtótájékoztatón elmondta: a múlt héten átadott Hősök terével lezárult egy programszakasz, az a kétéves városépítő munka, amelynek célja Miskolc belvárosának megújítása volt. A belvárosi rekonstrukció költsége összességében meghaladta az 1,6 milliárd forintot, amelynek azonban csak tíz százalékát kellett az önkormányzatnak előteremtenie, a többit uniós és kormányzati forrásokból finanszírozta a város - ismertette.
Hangsúlyozta, hogy most egy 70 milliárd forintos pályázati csomag készült el Miskolcon, amely számos területet érint. A program részeként kiemelte a történelmi Avas-belváros rehabilitációját, amelynek munkálatai - sikeres pályázat esetén - már idén ősszel vagy jövő tavasszal elkezdődhetnek.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-09-22 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!