Pályázatok

Két megyei út újul meg uniós forrásból

2012-06-25 09:59

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Átadta a munkaterületet a kivitelezőnek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. két borsodi mellékútfelújtítás kapcsán. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott Észak-magyarországi Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretén belül így európai uniós forrásból kap új burkolatot a Kazincbarcika-Múcsony és a Szikszó-Onga összekötő út 8,7 kilométeres szakasza 603,8 millió forintból.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának keretében országosan várhatóan több, mint 1000 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el 2012-ben. Ebből az Észak-magyarországi régióban 2013 év végéig közel 142 kilométernyi mellékút felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból.

A projekt két elemből áll. A június 25-ei munkaterület átadást követően egyrészt megújul a 2606 jelű Kazincbarcika-Múcsony összekötő út 3,2 kilométeres szakasza, amely Kazincbarcika belterületétől egészen Múcsony belterületéig vezet. A kivitelező ezen az útszakaszon a burkolatcsere mellett a buszmegállókat is átépíti, valamint kitisztítja a nyílt árkokat és csőátereszeket. A projekt másik eleme a 3701 jelű Szikszó-Onga összekötő út 5,5 kilométeres szakasza, mely Onga település belterületét érinti. A burkolatfelújítás és megerősítés mellett megújulnak a buszmegállók, a szakemberek kiszélesítik az úton található hidat, rendezik és kitisztítják az árkokat, átereszeket, valamint helyreállítják az útszelvényeket is.

A kivitelezés elsődleges célja az útburkolat és a padka felújítása, ezzel jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket teremthet az utazóknak a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. A kivitelezés során közvetlenül érintett több ezer ember, akik a mindennapi munkába és iskolába járás, valamint az ügyintézés során használják a felújításra kerülő országos mellékutakat.

A kivitelezésre szabályos közbeszerzési eljárás lefolytatása után a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. a C-H ROP 2009-2013 Konzorciummal kötött szerződést. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!