Sportoló lányok

A röplabdások is Miskolcot választották

2012-05-23 14:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE roplabda_valogatott_120523_ja_22.jpg

A felnőtt női kosárlabda-válogatott múlt heti mérkőzései és edzőtáborozása után ezúttal a röplabdások készülnek Miskolcon. A nemzeti együttes pénteken és szombaton Szlovákiával mérkőzik meg az Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés jegyében.

Két héttel ezelőtt járt Miskolcon a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Tóth Tamás, aki Zsiga Marcell sportért felelős alpolgármesterrel és a sportág helyi szakembereivel egyeztetett, miként lehetne felvirágoztatni a sportágat az országban és a borsodi megyeszékhelyen, illetve hogyan csatlakozhatna be a város a honi röplabda vérkeringésébe. Akkor abban maradtak, hogy augusztus környékén láthatjuk vendégül a röplabda-válogatottat, ám a helyzet úgy hozta, három hónappal korábban kerül erre sor.

roplabda_valogatott_120523_ja_25.jpg

– Múlt héten felhívott Tóth Tamás, hogy vendégül tudnánk-e látni a felnőtt női röplabda-válogatottat, s a helyzet áttekintése után rábólintottunk. Az idő szűkössége miatt gyorsan át kellett böngészni az egyetemi körcsarnok és a Generali Aréna terembeosztását, ám sikeresen megszerveztük az edzés- és mérkőzésidőpontokat – tájékoztattak.A válogatott a hét elejétől, heti két edzést tart Miskolcon az egyetemi körcsarnokban és a városi sportcsarnokban, emellett két edzőmérkőzést is játszik a szlovákokkal. Pénteken délután fél 6-tól az egyetemen, szombaton délután 3 órától pedig a Generali Arénában mérkőzik meg Szlovákiával Jókay Zoltán csapata. Északi szomszédjainkról érdemes tudni, hogy bajnokságuk kiegyensúlyozottabb a magyarnál, több azonos képességű csapattal. Zsiga Marcell arra kéri a sportszerető miskolciakat, buzdítsák a lányokat a hétvégi felkészülési találkozókon.

roplabda_valogatott_120523_ja_19.jpg

A válogatott szövetségi kapitánya megköszönte a lehetőséget, valamint azt, hogy rövid időn belül megteremtették a minőségi feltételeket a tisztességes felkészüléshez. A nemzeti csapat tavaly elindult az Euroliga-sorozatban, ahol 12 mérkőzésen négy győzelmet aratott, s idén is nekivágnak a szériának. Ezúttal is négyszer három mérkőzést játszanak az Európa-bajnok szerbekkel, a spanyolokkal és a románokkal. A négycsapatos tornát hétvégenként rendezik körmérkőzéses rendszerben: az első házigazda Szerbia lesz május 30-án, majd Budapest, Spanyolország és Erdély lesz a rendező.

– Fiatal, főleg Magyarországon játszó tehetségek alkotják az együttest, kiegészülve egy-két Európa-szerte is ismert, rangos bajnokságban edződő lánnyal. A cél felkészülni a szeptemberi Eb-selejtezőkre, erre remek lehetőség a miskolci edzőtáborozás, a ligában pedig szeretnénk az elmúlt évi négy győzelmünket túlszárnyalni – mondta Jókay Zoltán.

roplabda_valogatott_120523_ja_7.jpg

A válogatott stábjának tagja Toma Sándor, az Albrecht MVSC-MISI vezetőedzője is. A miskolci szakember feladata a mérkőzések elemzése, így a nemzetközi statisztikai program kezelése.

A válogatott miskolci mérkőzései:
Május 25. péntek: Magyarország – Szlovákia, egyetemi körcsarnok, 17.30
Május 26. szombat: Magyarország – Szlovákia, Generali Aréna, 15.00

Soós P.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!