Pályázatok

Családi- és kis társasházak terveit várják az Év Háza pályázatra

2012-05-20 10:04

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Idén is várják már megépült családi- és kis társasházak építészeinek nevezését az Év Háza 2012 díjra június 11-ig, amelyet az Országos Főépítészi Iroda, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara nyílt és nyilvános pályázat keretében hirdetett meg.

A 2012-ben ötödik alkalommal kiírt Év Háza pályázaton ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a maximum négy lakásos lakóépületek. Az Év Háza díj az első olyan, fiatalok, pályakezdők, elsőtervesek számára is elérhető pénzdíjas pályázat, amely külföldi bemutatkozásra is alkalmat ad a Magyar Építőművészek Szövetsége által gondozott Visegrádi Négyek Családi Házai kiállítás kapcsán, amelynek magyar anyagát a beérkező pályázatok közül választja ki a neves építészekből álló Bíráló Bizottság - olvasható az építészeti díj honlapján.

A pályázat célja, hogy megismertesse, számba vegye azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek szemléletváltást mutatnak mind építészeti, mind környezeti, mind gazdasági szempontból.

A korábbi évekhez képest idén egyszerűsödött a pályázati kiírás annak érdekében, hogy minél több építésznek legyen lehetősége megmérettetnie munkáit. Ennek részleteiről a evhaza.hu oldal nyújt bővebb tájékoztatást.

Tavaly Földes László és Balogh Csaba Nagykovácsiban épült Acéltornácos háza nyerte el a díjat, a két különdíjas Mórocz Tamás Budakeszin épült családi háza és Nagy Tamás fótligeti családi háza lett. A zsűri az előremutató szemléletet és az energia-hatékony megoldásokat támogatva dicsérő oklevelet ítélt Sinóros-Szabó Balázsnak Dunakeszin épült négylakásos passzívházáért.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-10-03 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!