Pályázatok

Több, mint 100 millió forintot nyert Miskolc önkormányzata

2012-05-18 11:36

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miskolc-belvaros-110907ml_6.jpg

A „Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013” keretében 2011. október 20-án nyújtotta be MMJV Önkormányzata pályázatát. Két pályázattal, összesen több, mint száz millió forintos támogatást nyert el a város.

Az egyik nyertes pályázat a „Partnerség a klimatikus változások hatásának csökkentésére” címet viseli. A projekt célja, hogy az érintettek hatékonyan reagálhassanak a klimatikus változások negatív következményeire határon átnyúló hatáskörrel. A projekt hozzájárul a környezettudatosság erősítéséhez, felhívja a figyelmet a klímaváltozás visszafordíthatatlan folyamataira, veszélyeire, irányt mutat egy élhetőbb környezet kialakításához.
Vezető partner a kassai oldalról Kassa Zapad körzet Önkormányzata, Kassa KVP lakótelepi városrész, Kárpát Fejlesztési Intézet, Projekt partner a magyar oldal Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata mellett a Zöld Akció Egyesület.
A projekt kezdete 2013. január, befejezése 2013. december. Teljes fejlesztési költsége 5 százalékos önerő mellett 180.000 EUR.
 
Másik nyertes pályázatunk a „Partnervárosok együttműködésének fejlesztése a történelmi Tokaji Borút mentén,” melynek átfogó célja, hogy kölcsönösen megismerjük a magyar-szlovák határ két oldalán található sajátos borkultúrát. A rendezvény kapcsán csatlakozhanak az Európa Kulturális Fővárosa 2013 kassai rendezvényekhez.

A projekt segítségével feléleszthetik a Történelmi Tokaji Borút hagyományait. Ennek kapcsán kétnapos „Avasi borünnepély” rendezvényen 2013. és 2014. májusában – Miskolc város ünnepéhez kapcsolódóan – feldíszített allegorikus kocsi indul 1 hetes útjára Miskolcról Abaújszántón át – érintve a tokaji borok egykori jelentős raktárhelyeit (Tarcal, Tállya, stb.) – a Tokaj borvidék ismert bortermelő községein keresztül Kassára, a Tokaj borvidék egykori kapujába. A kocsi minden állomáshelyen borünnepéllyel, kulturális programokkal egybekötött borkóstolóval és borárusítással várja az érdeklődőket.

Vezető partner a kassai oldalon a Kassai Önkormányzat, magyar oldali projekt partner Miskolc Megyei Jogú Város, illetve Abaújszántó Önkormányzata. A projekt 2013. januárjában indul és 2014. decemberében fejezőik be. A teljes fejlesztési költség 5 százalékos önerő mellett 200.000 EUR.

 

 


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-13 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!