Városházi hírek

Átalakulhat a Miskolc Városi Szabadidőközpont

2012-05-15 21:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE sportcsarnok.jpg

Miskolc közgyűlése csütörtöki ülésen dönthet a Miskolc Városi Szabadidőközpont átalakításáról. A javaslat értelmében a leginkább csak városi sportcsarnokként emlegetett létesítmény a jövőben a sportintézményi forma helyett, gazdasági társaságként, egészen pontosan Miskolc Városi Szabadidőközpont Nonprofit Korlátolt  Felelősségű Társaságként működhetne tovább.

Az elmúlt egy évben a város már átalakította gazdasági társaságokká a kulturális intézményeit, most ezt az utat követik a sport területén is. A Miskolc Városi Szabadidőközpont kezeli és üzemelteti a Generali Arénát, a Jégcsarnokot és a népkerti szabadtéri pályákat. Mivel ez a létesítményrendszer az infrastrukturális alapja a sporttevékenységeknek, így annak fejlesztése, karbantartása, gazdaságos üzemeltetése kiemelt feladat – fogalmaz a grémium elé kerülő előterjesztés.

A fenti szempontokat figyelembe véve, szükségessé vált egy olyan szervezeti struktúra kialakítása, amely a sportszakmai és létesítményüzemeltetési feladatokat leghatékonyabban képes ellátni. Ezen elvek szem előtt tartása teszi szükségessé a Miskolc Városi Szabadidőközpont, mint intézmény megszüntetését és utódszervezetként közhasznú nonprofit gazdasági társaság létrehozását. A szakterületre vonatkozó törvény értelmében a közművelődési intézmény megszüntetése esetén a testületi döntés meghozatala előtt az illetékes minisztérium véleményét is meg kell kérni, ez megtörtént.

jegcsarnok.jpg

A kft. létrehozásával egyidejűleg dönteni kell arról, hogy ki látja el az ügyvezetői, a felügyelő bizottsági és könyvvizsgálói feladatokat. Az előterjesztés a kft. ügyvezetőjének Egri Istvánt javasolja, míg felügyelő bizottsági tagoknak Kovács Józsefnét, Seresné Horváth Zsuzsannát, és Bajáky Gábort.

Mivel a létrehozandó gazdasági társaság ügyvezetői teendőit a javaslat szerint az intézmény jelenlegi vezetője látja el, ezért az összeférhetetlenség kiküszöbölése érdekében Egri István intézményvezető magasabb vezetői megbízatásáról 2012. május 31. napjával lemond. Az intézmény vezetését 2012. június l. napjától 2012. június 30-ig az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzata szerinti szakmai helyettes végzi.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-05-16 10:46

    lényeglátó

    Ha átnevezzük, nem kell pénz rá? Sport,rockkoncert, táncversenyen kívül, mire jó? Operabál újgazdagéknak!

Miskolc TV mai műsora

2021-01-23 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!