Programajánló

Kurucos vigasság Görömbölyön

2012-05-13 16:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Május 26-án újra, immár harmadik alkalommal rendezik meg a Görömbölyi Kuruc Vigasságot. A gasztronómiai, kulturális programon a városrész újratelepítésének 300. évfordulójára is emlékeznek.

Harmadszor is megrendezi a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző egyesülete a kuruc napot. A helyszín most is a Görömbölyi Pincesor, ahol rengeteg fellépővel és programmal várják a kilátogatókat.

goromboly_kuruc_1105_1.jpg

Újdonság is szerepel az idei programban, hiszen reggel 8-kor horgászversenyre várják a pecásokat a Görömbölyi Csali horgásztónál. 10-kor kezdődik a hagyományos főzőverseny, alágyújtanak a kondéroknak. Hiszen a vigasság legfontosabb eleme a Szabadtűzön Készülő Kuruc Ételek Főzőversenye, amelyre olyan csapatok jelentkezhetnek, amelyek sült vagy főtt, kuruc jellegű ételt készítenének. Neves zsűri fogja az értékes ajándékokat odaítélni a legjobbaknak.

Délben megemlékezést és koszorúzást tartanak a Rákóczi-szobornál, majd tárogatósok szórakoztatják a nagyérdeműt a színpadon és a pincesoron. Majd megemlékeznek Görömböly újratelepítésének 300. évfordulójáról, melyet óvodások műsora követ. A nótás kedvűek akár dalra is fakadhatnak, hiszen színpadra lép a Görömbölyi Népdalkör, őket követi a Montázs Drámapedagógiai Egyesület vásári komédiája. Mivel nótából sosem elég és a két csapatnak egyébként is jó a kapcsolata, így a Tapolcai Dalkör is megmutatja magát, majd hastáncos bemutatót tekinthet meg a közönség.

goromboly_kuruc_1105_2.jpg

Háromnegyed 4-kor egy igazi kuriózum következik, az „Így iszik egy kuruc” verseny, amely után az Éneklő Szakácsok nótás gasztrohumora szórakoztatja a nagyérdeműt. Késő délután pedig lesz Operett Miskolcz, amit a Kiss Kata Zenekar és a JMB Zenekar koncertje követ.
A színpadi produkciók mellett gyermek játszóház, íjászat, Kuruc Hétpróba, GPS terepverseny várja az érdeklődőket, de pocak nem marad üresen, legyen szó enni, vagy innivalóról. A nap folyamán a Ruszin Pince emlékhelyet és a Pincekápolnát is lehet majd látogatni.

H. I.


kurucplakat.jpgkurucplakat_2.jpg


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-12 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!