Pályázatok

Rajz- és fotópályázat a környezetkímélő közlekedésért

2012-05-02 10:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A környezetkímélő közlekedési módokat népszerűsítő rajz- és fotópályázaton vehetnek részt családok, óvodások, általános- és középiskolás diákok az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium által meghirdetett pályázatra a "Mozdulj a jó irányba!" mottóhoz kapcsolódó üzenetet megjelenítő rajzokkal, fotókkal és egyéb alkotásokkal jelentkezhetnek az érdeklődők. A művek postára adási, e-mailes beküldési határideje 2012. június 29. éjfél.

A pályázaton az óvodástól középiskolásig öt korosztály vehet részt, közösen készített művekkel családok is indulhatnak. Fontos elvárás, hogy az alkotásokban határozottan jelenjen meg a "jó irány", a pályázó elképzelése az élhető városról - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken az MTI-vel.

Az alkotásokat összesen hat - korosztályonként egyéni és családi - kategóriában értékelik, a legsikeresebb művek készítőit kerékpárral jutalmazzák. A fődíjakon túl, a Bíráló Bizottság döntése alapján különdíjak - rollerek, multimédiás eszközök, könyvvásárlási utalványok - is gazdára találnak. A díjátadó ünnepség a szeptember 16. és 22. között zajló Európai Mobilitási Hét programsorozatának eseménye lesz. A legjobb művekből kiállítást rendeznek.

A pályázat kiírói arra ösztönzik a gyermekeket és felnőtteket, hogy közlekedjenek környezetbarát módon: gyalog, biciklin vagy tömegközlekedéssel. A szülőket arra buzdítják, hogy ismertessék meg gyermekeikkel a tömegközlekedési lehetőségeket, mutassák meg nekik, hogyan kell gyalogosan vagy kerékpárral helyesen közlekedni, segítsék a fiatalok önálló utazási készségének fejlődését. A motorizált járművek, különösen a személygépkocsik előnyben részesítése a városi közlekedésben komoly egészségügyi kockázatokat rejthet. Ilyenek például a közlekedési balesetek miatti személyi sérülések, a szennyezett levegő okozta légzőszervi betegségek, vagy a közlekedési zsúfoltság miatti stressz. Az autó helyett az energiakímélő és kevésbé ártalmas közlekedési módokat választva tehát a közlekedők az egészség megőrzése, a környezeti állapot javítása és a természeti értékek védelme mellett döntenek.

A részletes kiírást a kormany.hu oldalon olvashatják el az érdeklődők.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-13 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!