Egyház

Próféciákról és jelenésekről

2012-04-24 09:28

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Idén 100 éves a Hetednapi Adventista Egyház Miskolci Gyülekezete. A jubileum apropóján programsorozatot indítottak, melynek fontos részét képezik azok az előadások, melyeket négy héten keresztül Emanuel Baek, amerikai főiskolai oktató tart minden héten a megyei könyvtárban.

Mint Restás Lászlótól, a Hetednapi Adventista Egyház miskolci lelkipásztorától megtudtuk, a bibliai témájú előadások során a Jelenések könyvéről és a próféciákról esik szó. Az ezekben olvasható tanításokat adja tovább az Egyesült Államokban élő, főiskolán oktató Emanuel Baek.

– Az előadások célja elsősorban az ismeretterjesztés, ugyanakkor sok hasznos információval szolgál azok számára is, akik a Bibliát és az abban rejlő tanításokat szeretnék mélyebben megismerni – hangsúlyozta a lelkipásztor.

Mit írnak a próféciák napjainkról? Mit kell tudni a Biblia legfontosabb és leghosszabb próféciájáról? Melyek a próféciák szuperhatalmai? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket feszeget Emanuel Baek. Mint megtudtuk, kezdetben 50-55 résztvevője volt az előadásoknak, a legutóbbin azonban már közel százra emelkedett a számuk. Nagyobb részt a 40-60 év közötti korosztály érdeklődött, de 60 év fölöttieket, sőt fiatalokat is sikerült megszólítaniuk.

– Bibliai szabadegyetemünkön sokan érdeklődtek mélyebben is a Biblia tanításai iránt. Ekkor jött az ötlet, hogy a világszerte előadásokat tartó Emanuel Baeket Magyarországra hívjuk – mondta a lelkipásztor.

Az idén száz éves gyülekezet számára azonban nem ér véget a jubileumi év a május 12-éig tartó előadásokkal. Többek között ünnepi hetet tartanak szeptember második és harmadik szombatja között, de egy jótékonysági koncert és egy képkiállítás megnyitása is szerepel a tervek között.

K. I.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-05-29 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!