Egyház

Egyeztetés kezdődött az iskolai hittanról

2012-04-21 08:42

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Egyeztetés kezdődött az egyházak és a kormányzat között az iskolai hit- és erkölcstanórák bevezetésével kapcsolatban; a végrehajtási szabályok nyár végére készülnek el - írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy az új tantárgyak 2013-as indítása nemcsak az állami iskolák diákjaira, hanem minden magyarországi általános iskolásra vonatkozik.

Papp Kornél, a Magyarországi Református Egyház zsinati oktatásügyi irodájának vezetője a lapnak azt mondta: az első tárgyalás szerdán volt, amikor számba vették, hogy az intézkedés milyen gyakorlati kérdéseket vet fel, és hogy milyen lépéseket kell tenni a személyi és a tárgyi feltételek megteremtéséhez.


A lap úgy tudja, hogy az erkölcstanórákat az iskolák tanítói, tanárai fogják tartani várhatóan hatvanórás továbbképzés után. A hittan esetében a tanórák megszervezésétől és megtartásától kezdve a hitoktató alkalmazásán és ellenőrzésén át a tananyag meghatározásáig minden az egyházi jogi személy feladata lesz.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-04-21 10:18

    lényeglátó

    Az eszme a hatalom bűnrészese,támogatója, haszonélvezője! "Add meg a császárnak ami a császáré!" Adták még Jézus szájába is! 2000 év is kevés, ennek felismeréséhez! Elveket hírdet neked, ő mindent megtehet" Papi pedofília, püspök takargatja!

Miskolc TV mai műsora

2024-05-21 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!