Egyház

Április 30-ig kérhetik a vallási egyesületek nyilvántartásba vételüket

2012-04-14 10:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Április 30-ig jelenthetik be a vallási egyesületek az illetékes törvényszéknek a nyilvántartásba vételhez szükséges adataikat, változásbejegyzési eljárás keretében - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

Mint írták, azok a szervezetek, egyesületek, amelyek március 1-jétől a lelkiismereti és vallásszabadságról, valamint az egyházakról szóló törvény alapján alapcélként vallási tevékenységet végző egyesületként működnek tovább, részletes tájékoztatást olvashatnak a KIM honlapján.

Az internetes oldalon található tájékoztató többek között azt tartalmazza, hogy a kérelemhez milyen dokumentumok csatolása szükséges, az egyesületek milyen változásokra számíthatnak, valamint a Nemzeti Együttműködési Alap pályázataira hogyan pályázhatnak.

A részletes tájékoztató a kormany.hu-n olvasható. A változásbejegyzési eljáráshoz szükséges űrlapok erre a linkre kattintva érhetők el kitöltési útmutatóval együtt.

Az elismert egyházak körét a parlament február 27-én bővítette: a decemberi 14 után újabb 18 vallási közösségnek szavaztak meg egyházi jogállást a képviselők. Akkor a Ház döntött 66 vallási közösség kérelmének elutasításáról is, így azok március 1-jével elveszítették egyházi státusukat, és egyesületként működhetnek a továbbiakban, ha ezt kérelmezik.
MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-05-21 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!