Sport

Jótékonysági motorkiállítás nyílt

2012-03-26 21:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE jotekonysagi_motorkiallitas_120326_ja_16.jpg

A 27 éve súlyos sérülést szenvedett egykori salakmotor-versenyző, Pap Zsolt megsegítésére rendeztek be alkalmi kiállítást hétfőn a Miskolc Plazában. A bevásárlóközpont földszintjén négy motort és Mészáros László díjait tekinthetik meg az érdeklődők a héten.

A hétfőtől csütörtökig (március 29.) látható kiállításon egy 500 köbcentis JRM salakmotort, egy szintén ötszázas, hatvan éves JAWA jégmotort és egy JAWA salakmotort, valamint egy 250 cm3-es Suzuki crossmotort szemrevételezhetnek a sportág szerelmesei és az arra járók Mészáros László 43 éves pályafutásának serlegei mellett.

jotekonysagi_motorkiallitas_120326_ja_9.jpg

Az alkalmi tárlatot Kővári Kázmér, a salakmotorozás meghatározó egyénisége nyitotta meg, aki felidézte a nagy hagyományokkal rendelkező miskolci szakág elmúlt évtizedeit az 1970-es évekre datálható kezdetektől.A kiállítás ideje alatt poszterek vásárolhatók, a bevételt Pap Zsoltnak ajánlják fel a szervezők. A Borsodi Építők Volán egykori salakmotorosának az 1985. július 7-i nyíregyházi futamon történt baleset következtében eltört a nyaki 4-es és 5-ös csigolyája, illetve ennek csontdarabjai befúródtak a gerincvelőjébe, melynek következtében a helyszínen mind négy végtagjára lebénult. 2007-ben három életmentő műtéten esett át, mindkét lábát amputálni kellett, és hasi sztómát is kapott.

S. P.
Fotó: Juhász Á.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-13 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!