Városházi hírek

ÁSZ: helyreállhat Miskolc pénzügyi egyensúlya

2012-03-13 10:23

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miskolc-belvaros-110907ml_6.jpg

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata benyújtotta az Állami Számvevőszékhez azt az intézkedési tervet, amely – a pénzügyi helyzet ellenőrzéséről szóló jelentésükben – az intézkedést igénylő megállapításaik és megfogalmazott javaslataik alapján készült el – tájékoztatta a minap.hu-t Dobos Tímea városházi szóvivő.

„Az Állami Számvevőszék szerint a tervezett intézkedések összhangban vannak megállapításaikkal és javaslataikkal, ezért az intézkedési tervet elfogadták.

Az Állami Számvevőszék levelében az áll, hogy bíznak abban, hogy az intézkedések megvalósításával az önkormányzat működésének pénzügyi egyensúlya helyreáll, a működés hatékonyabbá válik és hosszú távon is fenntartható lesz” – áll a városházi közleményben.

Mint ismeretes, a miskolci önkormányzat pénzügyi helyzetéről készült, korábbi Állami Számvevőszéki jelentés egyebek mellett megállapította, hogy a város adósságállománya 2007 és 2010 között 10,9 milliárd Ft-ról 32,0 milliárd Ft-ra emelkedett.

A felhalmozási költségvetés egyenlege folyamatosan negatív volt, amely 2007-2010 között összesen 17,4 milliárd Ft felhalmozási forráshiányt okozott. - Az önkormányzatnál a pénzügyi kockázatokat tekintve megállapítható, hogy az önkormányzat a központi intézkedések hatására jelentkező bevételkiesést nem tudta ellentételezni a kiadáscsökkentő és bevételnövelő intézkedéseivel. A 2009-2010. években az önkormányzat működési kockázatát növelte a negatív nettó működési jövedelem, a jelentős lejárt szállítói tartozásállomány - állt egyebek mellett a jelentésben.

Az ÁSZ ellenőrzés – illetve jelentés – célja annak értékelése volt, hogy a megyei jogú városi önkormányzatok biztosították-e a tartós pénzügyi egyensúlyt, hasznosultak-e a gazdálkodási rendszer korábbi ellenőrzése során a pénzügyi egyensúly javítására tett szabályszerűségi és célszerűségi javaslatok.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!