Városházi hírek

„Sok, és összetett feladattal kell megbirkózni”

2012-03-11 11:15

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE papp-zsolt-120308ml_07.jpg

Mint arról már hírt adtunk, március 1-jétől Papp Zsolt lett a miskolci polgármesteri hivatal Humán Főosztályának vezetője, akit eddigi életútjáról, terveiről kérdeztünk.

Mint elmondta, nagyon korán, szinte már középiskolás korában elkötelezte magát a közoktatással, a humán területtel. Ebben nagy szerepet játszott több olyan kiváló pedagógus is, akikkel tanulmányai során találkozott. A Miskolci Egyetemen magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész, illetve középiskolai tanári diplomát szerzett, a Testnevelési Egyetemen pedig sportedzői oklevelet. Közoktatás-vezetőként végzett, pedagógus szakvizsgát tett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Emellett drámapedagógiai diplomával is rendelkezik, amelyhez az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán jutott. Több mint egy évtizedet töltött el edzőként, sportvezetőként a diák- illetve amatőr sportban, két évtizede foglalkozik amatőr és diákszínjátszással. 1997-től mostani kinevezéséig, folyamatosan a Kós Károly Építőipari Szakközépiskolában dolgozott, az utóbbi időben általános igazgatóhelyettesként. 2006-tól a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének egyik regionális ügyvivője, illetve országos választmányi tagja volt.

Papp Zsolt szerint a főosztály területei közül az oktatás, kultúra és a sport közös érintkezési pontjai elősegíthetik, hogy ezeket a városvezetés által mindig is hangsúlyozott cél, azaz Miskolc lakosságmegtartó erejének szolgálatába állítsák. A területek összehangolása, programok mentén való, célirányos működtetése elősegítheti, hogy a következő generációk város iránt elkötelezettek, testileg és szellemileg harmonikusan kiműveltek legyenek.

– A közös élmények, sikerek, amelyeket elérhetővé kívánunk tenni, erősíthetnék ezt. Például a színház új igazgatójának elképzeléseivel azonosulva fontosnak tartanám, hogy élményszerűen közvetítsük a kultúrát – és persze a sportot is –, elfogadtatva azt az ifjúsággal – emelte ki a főosztályvezető.

Papp Zsolt nem titkolta: igen sok és összetett feladattal kell megbirkózni az irányítása alá került főosztályhoz tartozó területeken, bár nagy meglepetések nem érték, hiszen évek óta tagja a közgyűlés oktatási, kulturális, turisztikai, ifjúsági és sportbizottságának. A város és a lakosság gazdasági, szociális helyzetéből adódóan nyilván nagy jelentőséggel bír például a szociális ellátórendszer, ennek biztonságos, hatékony működtetése. A rendszer erősségeinek és gyenge pontjainak felmérésére, a problémák lehetséges megoldására a napokban kezdték meg az egyeztetéseket a szakmai szervezetekkel, partnerekkel.

papp-zsolt-120308ml_01.jpg– Eredményesebbé, szervezettebbé szeretnénk tenni a roma mentori programot, s ugyancsak ezt a területet érinti – szélesebb körben – az a projekt, amelyet egy hamarosan beadandó, TÁMOP-os pályázat, az úgynevezett Komplex-telep program segítségével kívánunk megvalósítani.

Lezárulóban van a kulturális intézmények átalakulása – Papp Zsolt szerint a következő időszak elsődleges feladata lesz, hogy az új keretek között is biztosítsák a szakmai munka változatlan minőségét, és lehetőség szerint színvonalának emelését is. A sportról szólva a főosztályvezető leszögezte: itt célszerű szétválasztani a profik világát az amatőrökétől.

– Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy milyen sokat jelent Miskolc profi egyesületeinek sikere: a DVTK, a DVTK-Vénusz vagy a Jegesmedvék eredményei erősítik a városlakók identitását, reklámot jelentenek az országos médiában. A patinás, egykor szebb napokat látott, de most esetleg bajban lévő klubokat sem hagyjuk magukra, azt azonban látni kell, hogy a professzionális sport piaci alapokon működtethető – mondta.

A diák- és amatőr sportok terén Papp Zsolt átfogó koncepciót tart szükségesnek, ennek egyes elemei már léteznek is. Elfogadta például a közgyűlés a sportkoncepciót, más részleteket még ki kell dolgozni, és persze el kell indulni a megvalósítás útján.

Az oktatás területén új finanszírozási, fenntartási rendszer van kialakulóban.
– A legfontosabb feladatnak itt most az tűnik, hogy folyamatos egyeztetések mellett úgy vezényeljük le az átalakulást, hogy egy mindenki által elfogadható, működtethető, racionális és szakmailag is hatékony rendszer alakuljon ki – hangoztatta a főosztályvezető.

Szepesi S. | Miskolci Napló
fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!