Városházi hírek

Út- és parkoló épül a felvonulási területek pótlására

2012-03-06 21:27

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kozepsz_ja_0304.jpg

A miskolci tűzoltóság 2009-ben helyszíni ellenőrzésekkel vizsgálta, biztosított-e a város területén a magas és középmagas épületek tűzoltósági felvonulási területe. Megállapították, hogy felvonulási területeken döntően lakók járművei parkolnak, illetve, hogy több olyan nagyméretű fa is található itt, melyek akadályozzák a tűzoltó gépjárműveket. Az érintett területeken megállási tilalmat rendeltek el, ennek következtében viszont út­ és parkolóhelyek építése vált szükségessé.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint az egyes létesítmények közlekedési, tűzoltási útvonalait, területeit, valamint vízszerzési helyekhez vezető utakat állandóan szabadon, és olyan állapotban kell tartani, amely alkalmas a tűzoltógépjárművek közlekedésére, működtetésére. A kialakított utak, felvonulási területek folyamatos szabadon tartása minden középmagas és magas lakóépületnél kötelező. Az elmúlt időszak eseményei Miskolcon is bebizonyították, mennyire fontos, hogy tűz esetén rendelkezésre álljanak a szabadon hagyott, megfelelő felvonulási területek a tűzoltók számára.

A felmérés 2010. év végéig elkészült, az ezzel kapcsolatos tájékoztatót múlt év tavaszán tárgyalta a miskolci közgyűlés. Határozatuk szerint tervezési munkák kezdődtek a Dorottya u. l. sz. toronyház  tűzoltósági felvonulási területének biztosítására, illetve a Középszer  utcában  letiltott parkolóhelyek pótlására is.
paneltu1.jpg


Rogosz Sándorné városüzemeltetési osztályvezető elmondta, Miskolc közigazgatási területén három magas épület található. A Szentpéteri kapu 70. sz., Könyves K. u. 15. sz. és Dorottya u. 1. sz. épületeknél múlt év decemberében megtörtént az emelőkosaras gépjármű használatát akadályozó fák gallyazása, kivágása. A Dorottya utca 1. sz. épületnél folyamatban van a tűzoltósági felvonulási terület biztosítása érdekében szükséges, útépítési terv engedélyezése, a megvalósítást erre az évre tervezik. Múlt év decemberében itt is kivágták, illetve legallyazták, - az épület nyugati oldalán - az emelőkosaras gépjármű használatát akadályozó fákat.

A középmagasnak számító, Középszer u. 2–32. sz. épület előtt várakozási tilalmat rendeltek el, felvonulási terület biztosítása érdekében. Az ilyen módon megszűnt parkolók pótlása szerepel a város idei költségvetésében, mintegy harmincmilliós beruházás keretében.

Szepesi S.
fotó: Juhász Á. 


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!