Egyház

Világimanapi rendezvényeket tartanak pénteken országszerte

2012-03-01 11:37

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Világimanapi rendezvényeket tart a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) női bizottsága pénteken országszerte, az imaórákon külön is hangsúlyt helyeznek egy adott ország híveiért szóló imádságra - közölte a MEÖT főtitkára csütörtökön az MTI-vel.

Fischl Vilmos elmondta, hogy ez alkalomra minden évben más ország hívei állítanak össze imafüzetet, az idén malajziai asszonyok szerkesztették azt. A sokszorosított kiadványt Magyarországon is megkapták a különböző egyházközségek, amelyek ökumenikus jelleggel tartanak összejöveteleket.
A rendezvényeken Malajzia egyházi és népzenéjével is megismerkednek a hívek, illetve többek között diavetítéssel hozzák közelebb hozzájuk az ország kultúráját, egyházi és népzenéjét, továbbá maláj ételkülönlegességeket is megkóstolhatnak a MEÖT nyolctagú női bizottságának jóvoltából - mutatott rá a főtitkár.

Fischl Vilmos, a tizenegy egyházat magában tömörítő szervezet egyik vezetője szólt arról is, hogy a MEÖT női bizottságának tagjai nem csak pénteken, hanem már a hét eleje óta több alkalommal is ellátogattak gyülekezetekbe, ahol a távol-keleti országról tartottak előadásokat. A világimanapnak Magyarországon nem lesz központi rendezvénye, de számos közösség megemlékezik a malajziai keresztényekről - tette hozzá.
A főtitkár kiemelte: a világimanap rendezvényein külön is hangsúlyt helyeznek az adott ország híveiért szóló imádságra, de ezenkívül általában is fohászkodnak "a teremtett világért, azért, hogy a világ jobb legyen, illetve, hogy az emberek Istent megtalálják".

A világimanapot minden évben a március első vasárnapját megelőző pénteken tartják a helyi ökumenikus tanácsok.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-23 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!