Egyház

Harminckettőre bővülhet az államilag elismert egyházak száma

2012-02-27 07:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az Országgyűlés mai ülésén dönthet újabb vallási közösségek egyházként történő állami elismeréséről, amivel a korábbi tizennégyről harminckettőre bővülhet azok száma. A parlament emellett ismét nekivághat a Malév-bizottság felállításának, majd a korábban tárgyalni kezdett előterjesztések vitáját folytathatja.

A Ház ülése az oktatási államtitkár napirend előtti felszólalásával kezdődhet, Hoffmann Rózsa várhatóan a pénteken lejárt felsőoktatási felvételi határidővel összefüggésben szól majd.

A képviselők a megszokott interpellációs blokk után elsőként a fideszes Rogán Antal javaslatáról dönthetnek, amely szerint a visszajáró adót állampapírban adhatná az állam a cégeknek.

Ezután kerülhet sor a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló törvény módosítására, amelynek során - a korábban elfogadott 14 egyház mellett - 18 vallási közösséget ismerhetnek el egyházként.

A határozathozatalok után ismét napirendre kerülhet a Malév-bizottság létrehozása. Budai Gyula előterjesztése már a parlament előző heti programján is szerepelt, de akkor elmaradt a vita, mivel az elszámoltatási kormánybiztos kedden késő este nem volt jelen, amikor ismertetnie kellett volna javaslatát. Az indítvány szerint az új parlamenti testület a Malév és a Budapest Airport privatizációjának körülményeit, továbbá a csődbe jutott légitársaság korábbi visszaállamosítását vizsgálná.

Az esti órákban korábban tárgyalni kezdett előterjesztések vitája folytatódhat, így ismét terítékre kerül például a kommunista diktatúra által kitelepítettek, valamint az őket befogadók emlékének megörökítéséről szóló országgyűlési határozati javaslat, a Balsai István 2006-os őszi erőszakos rendőri fellépést vizsgáló miniszterelnöki megbízott jelentése és a tavaly év végi LMP-s tüntetéshez kapcsolódó közkegyelmi javaslat is.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-02-27 09:23

    lényeglátó

    Egyház, párt, éljen meg a tag díjból! Mely 1000Ft/fő/hó nál több nem lehet! Ezért fizessek adót, hogy hazudozzanak a pofámba! No ne már!
  • 2012-02-27 09:19

    lényeglátó

    Károkozók a politikusok, kártételük, mindíg a miénk! Sajnálom őket, de mért tűrték el, és mért tűrjük el baromságaikat ma is! Tolvaj, sikkasztó minden szinten, aki lebukik, az csak a jéghegy csúcsa!

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!