Videós hírek

Három nap, közel 300 ezer látogató (képgalériákkal)

2012-02-26 15:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kocsonyafesztival-zaro-120226ml_31.jpg

A hétvégére Miskolcot is elérte a tavasz, a kocsonyafesztivál programjai mellett a kellemes napsütés is előcsalogatta az embereket a házakból. Sokan korzóznak a belvárosi utcákon, nézelődnek, beszélgetnek, sodródnak a tömeggel. Voltak akik még egy kis bohém sportolásra is kaphatónak bizonyultak. Sikeres koncertet adott a Gringo Sztár. Napközben Miskolc és Debrecen polgármestere is feltűnt a forgatagban. A szervezők szerint közel 300 ezren voltak a fesztiválon! ( Ez ennyi mint 29 teltház a diósgyőri stadionban...)

300 ezer

A kocsonya fesztivál is elérkezett a végéhez. A hivatalos zárás vidámra sikeredett. A szervezők elégedetten dörzsölhették szemüket, kezüket. Bejelentették: minden mérvadó szakember szerint soha nem látott méretű volt az idei. A jó időben majd háromszázezer ember szórakozott Miskolc belvárosában a három nap alatt. A szervezők köszönik az itt lakók türelmét, s a számtalan önkéntes segítségét.A vendégsereg a délután vége felé oszlani kezdett, a vásárosok is bontják a standokat...Megabuli  Gesztivel

kocsonyafesztival-zaro-120226ml_25.jpg

Geszti Péter
showman, zenész visszatérő vendég Miskolcon, hiszen járt itt már a Nemzeti vágtát reklámozni  óriás falóval, de a kocsonyafesztiválra is pingált már léggitárt.  Így nem meglepetés, hogy az idén megtisztelte jelenlétével a rendezvényt, s magával hozta "lányait is. Kora délután nagy sikerű koncertet adott a Centrum előtti színpadon a Gringo Sztár. A napos időben több ezren buliztak.

Polgármesterek a forgatagban

kocsonyafesztival-zaro-120226ml_72.jpg

A fesztiváli forgatagban a képernyőkről, újságokból ismert személyekkel, közéleti személyiségekkel is találkozhattak a járókelők. Többek közt feltűnt a belvárosban Kriza Ákos, Miskolc és Kósa Lajos, Debrecen polgármestere is. Láthatóan nem feszélyezte őket, hogy sokan felismerték őket.


Télűző futás


A nagy esti buli után a vasárnap délelőtt inkább a családi programok jegyében telt. A Szinva-tarasz térségében télűző kocsonyafutást rendeztek a vállalkozókedvű „futóbolondoknak”. Volt aki családi körben állt rajthoz, más a barátaival kocogott egyet, de olyan is akadt aki összekapcsolta a sportot a kutyafuttatással és együtt indultak a békakergetésre.

kocsonya-futas-120226ml_20.jpg

Természetesen csak képletesen értendő. Lévén a négy lábú békák nem szeretik a tömeget, a kétlábú kabalák pedig jelmezűkben csak csigatempóra képesek. Ez volt az a verseny, ahol elmondhatjuk: minden induló nyert.Romániai kézművesek, cukrász és méhész mutatták be termékeiket és gyulai román vendéglátós készített hagyományos román ételeket az érdeklődőknek. A székely csuhéfonó kézügyességétől a Valcea megyei román fazekas remekéig sok érdekességgel ismerkedhettek meg a nézelődők. Egyaránt megjelentek a bemutatón a magyar, székely és a román motívumok, hagyományok.

Koncertek estéje
A szombat este természetesen a megszokottaknak megfelelően a koncertek jegyében telt. Felléptek országosan ismert, s inkább helyben népszerű együttesek egyaránt. A szép számú közönség jól szórakozott.

A bálna  ugyan nem repült, de Cipő szárnyalt - vagyis a Republic együttes nagy sikert aratott. A koncert hangulatát csak fokozta, hogy a zenekar pont huszonkét évvel ezelőtt alakult, így a miskolciak sem maradtak le a szülinapi örömzenéről.

Videónkat itt láthatják: http://www.youtube.com/watch?v=ga3pMj5E1M4

kocsonyafesztival-120226ml_32.jpg

A vásárosok örömére pedig bőségesen fogyott az étek, valamint az ital is. A kellemes időjárásnak köszönhetően a forralt bornál népszerűbb volt a sör, mellé pedig lehetett rágcsálni a miskolci perecet.Cs.L.
Fotó: Mocsári L. , Juhári A.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-06-05 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!