Sportoló lányok

Játszmát raboltak a vasutasok

2012-02-25 08:59

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Második mérkőzését is lejátszotta az Albrecht-Miskolci VSC MISI NB I-es női röplabda csapata. A vasutasok a negyeddöntőben a Gödöllő együttesét fogadták, és rendkívül szoros küzdelemben 3-1 arányú vereséget szenvedtek. Minimálisra csökkentve esélyeiket, hogy bekerüljenek a legjobb négy közé.

Természetesen azt látni kell, hogy a két alakulat jelenleg még eltérő minőséget képvisel. A vasutasoknál évekkel korábban megkezdett fiatalításnak még a zöngéit viselik, de egyre izmosabb a csapat. Ezzel szemben a Gödöllő válogatott játékosokkal van megtűzdelve.

A miskolciak mégis bátran kezdtek, de az erőfeszítéseknek csak a játszma elején volt látszatjuk, amikor 4-3-as vezetésre tettek szert. Majd hárman is a hálóba bombázták nyitásaikat, ezzel esélyt adva az ellenfélnek. A miskolciak azonban 20-16-os állásnál sem adták fel, és lelkes játékuk egyenlítést (22-22) eredményezett. A puskaport azonban ezzel ellőtték, előnybe került a Gödöllő.
A második játszmában a vendégek sokkal jobban figyeltek, és nem adtak egyetlen pontot sem ingyen. Ennek következménye, hogy végig a Gödöllő vezetett. A hajrában Toma Sándor már pályára küldte csereembereit is, mert látta, hogy nincs esély a fordításra.

A találkozó legjobb játszmája a harmadik lett. Nem csak azért, mert ezt a vasutasok nyerték, hanem mert a csapatok ekkor mutatták be a legszebb labdameneteket. Rögtön az elején megugrott az MVSC (3-0, 9-5), a másik oldalon lévők jobbára tanácstalannak bizonyultak. 17-12-es miskolci vezetésnél úgy tűnt, megvan a szett, még 20-16-nál sem mutatkozott baj, viszont elkezdtek sorjázni az apróbb hibák. A Gödöllő lábra kapott, és 22-nél már együtt voltak a felek. Ráadásul a vendégek kétszer meccslabdához is jutottak, ezeket azonban sikerült hárítani. Kovács Edina kemény ütése tett pontot a játszma végére.

A negyedik szettben folytatta az MVSC remek menetelését. A nézők egyik ámulatból a másikba estek, a Gödöllő teljesen zavarodott csapat benyomását keltette. Nem is volt baj, egészen 17-13-ig. Szépes Petra állt a nyitóhelyre, és a vendégek sorozatban kilenc pontot értek el. Ez felőrölte és demoralizálta is egyben a vasutas gárdát, amely óriási lehetőséget szalasztott el. Megismétlődött ugyanaz az eset, mint az ősszel, a BSE ellen, amikor 15-7-ről „sikerült” elbukni a játszmát.

A Gödöllő elleni páros mérkőzésen jelenleg a vendégek 2-0-ra vezetnek, a két csapat vasárnap este találkozik harmadik alkalommal.

Eredmény: Albrecht-Miskolci VSC MISI – TEVA-Gödöllői RC 1-3 (-23, -17, 25, -20). Miskolc, 150 néző. Vezette: Bodrogi, Csizmarik. MVSC: Oláh Cs. (12), Leidgeb (5), Rédei (5), Kovács E. (8), Szajkó (7), Szabó B. (18). Csere: Nagy Zs. (liberó), Csarkó, Motkó, Sitkey, Kiss V. Edző: Toma Sándor.

Toma Sándor: Sajnálom a negyedik játszmát, ugyanis karnyújtásnyi közelségben volt a győzelem. Annak viszont örülök, hogy végig partiban tudtunk lenni ellenfelünkkel, és nem játszottunk alárendelt szerepet.

D. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!