Városházi hírek

Csütörtökön dönthet a közgyűlés a harmadik alpolgármesterről

2012-02-21 16:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kiss_gabor_ja_110334.jpg

Újra három alpolgármestere lehet Miskolcnak, ha a közgyűlés csütörtökön rábólint az előterjesztésre, amely Kiss Gábort javasolja a posztra. Miskolc a döntéssel benevez a legtöbbet pályázó városok versenyébe. A harmadik alpolgármester feladatköre a helyi gazdaságfejlesztésre, a különböző támogatási lehetőségekre, a fejlődés alapját jelentő kultúrára és az oktatásra terjed ki – tájékoztatott Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője.

Minden koncepciónak, ebből fakadó pályázatnak és fejlesztésnek azt kell szolgálnia, hogy városunk megtartó ereje növekedjen, és a miskolciak életkörülménye javuljon, mozgásba lendüljön a helyi gazdaság és bővüljön a foglalkoztatás. Ezzel teljes összhangban meg kell találni azokat a megoldásokat, amelyek a városi intézményrendszer minőségét és hatékonyságát javítják – teszi hozzá.

Az alpolgármesteri feladatkörök újraszabályozása lehetőséget teremt arra, hogy a harmadik alpolgármester munkájának köszönhetően a város kiaknázza az értékteremtő közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségeket, hozzájárulhat a szociális bérlakások felújításához, a közutak karbantartásához, és a helyi élelmiszerellátást megalapozó mezőgazdasági tevékenységekhez is. Menedzselje az oktatási rendszerben várható változásokat, hogy a módosuló jogszabályi környezetben is a lehető legjobb nevelést, oktatást kapjanak a gyermekek az óvodától a középiskoláig, a szociális ellátó rendszer a város lakóinak igénye alapján magasabb színvonalon és hatékonyabban működjön, és a humán szakterülethez kapcsolódó pályázati lehetőségeket a város egységes stratégia mentén legyen képes kihasználni, a lehető legtöbb pályázati forrást bevonni a szociális ellátás, az óvodai nevelés, az oktatás és a kultúra területén is.

A város támogassa az átalakuló kulturális szervezetek szakmai tevékenységét, megtartsa az eddig elért eredményeket és továbbfejlessze azokat, kialakítva városunkban a kultúrgazdaság alapjait, amely a szellemi értékek mellett munkahelyeket is teremthet. A gazdaságfejlesztéshez szükséges humán programok összehangoltan valósuljanak meg, ami miatt fontos a foglalkoztatók munkaerő-piaci igényeinek integrálása, a képzési, átképzési programok támogatása, a társadalmi felzárkózást elősegítő helyi programok induljanak meg a hátránnyal küzdő miskolciak érdekében.

Ezek a feladatok megfelelő, alpolgármesteri szintű képviseletet, gondos tervezést és hatékony megvalósítást igényelnek, Kiss Gábor pedig a legjobb választás a fentebb ismertetett feladatokra – teszi hozzá a városháza közleménye. Kiss Gábor eddig a Humán főosztályt vezette.

minap.hu  


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-02-21 16:48

    Tompa Sándor

    Nem ártana értékelni a jelenlegi alpolgármesterek tevékenységet!

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!