Közgyűlés

Meghosszabbítják a közfeladatellátási szerződést

2012-02-20 09:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE misekkft.jpg

A közgyűlés csütörtöki ülésén dönthetnek a képviselők az önkormányzat és a MISEK nonprofit Kft. között 2009. február 9. napjával megkötött egészségügyi közfeladat-átadási szerződés meghosszabításáról további 2 évvel.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. december 18-i ülésén döntött a Miskolci Egészségügyi Központ gazdasági társasággá történő átalakításáról, és létrehozta a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot 2009. március l-től. Az önkormányzat és a MISEK Kft. között 2009. február 9. napjával  egészségügyi közfeladat-átadási szerződés jött létre az egészségügyről szóló törvényben meghatározott  fekvőbeteg-szakellátási és járóbeteg-szakellátási feladatok ellátására. A megállapodás szerint a szerződést határozott 3 éves időtartamra kötötték, melyet további háromévenként meghosszabíthatnak.

A korábban hatályban volt közbeszerzési törvény előírta, hogy az ajánlatkérő legalább háromévenként – független szakértő igénybevételével – hatáselemzés készítésére köteles. Ezt a kötelezettséget a jelenleg hatályos Kbt. rendelkezései már nem tartalmazza.

A grémium elé kerülő javaslat így most két évvel hosszabítaná meg az egészségügyi közfeladat-átadási szerződést, hozzátéve: a hosszabbítással határozott, 5 évre szóló szerződés így nem lesz ellentétes a törvényi követelményekkel.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-10-22 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!