Egyház

Görög katolikus centenárium

2012-02-18 15:54

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Bélyegkibocsátással és ünnepélyes bélyegzéssel vette kezdetét szombaton a Hajdúdorogi Görög Katolikus Egyházmegye alapításának 100. évfordulójára szervezett programsorozat.

Egyházi méltóságoknak, köztük XVI. Benedek pápának és Erdő Péter bíborosnak küldték el szombaton Hajdúdorogról azt az ünnepi köszöntő levelet, amelyet a Magyar Posta és az egyházmegye közösen kiadott, 380 forint értékű bélyegével láttak el.    

A pénteken kiadott, de hivatalosan szombaton bemutatott bélyegen a görög katolikus egyház motívumai - a máriapócsi Szűz Mária-ikon, az alapító bulla, egy Krisztus-ikon, az egyházmegye jelképe - láthatók.    

A szombat délelőtti ünnepségen személyesen is átvehettek egy-egy ünnepi bélyeget a megjelentek, köztük Kocsis Fülöp, az egyházkerület megyés püspöke, Szászfalvi László egyházügyi államtitkár, Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei kormánymegbízott.    

Az ünnepi programsorozat szombaton konferenciával folytatódik, a résztvevők történelmi és egyházművészeti szempontból ismerhetik meg az egyházmegye elmúlt száz évét.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!