Városházi hírek

A védelmi bizottság készül a szélsőséges időjárásra

2012-02-01 16:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE hideg_raszorulok_120131_ja_6.jpg

Jól működik a jelzőrendszer Miskolc városában- hangzott el a mai, helyi védelmi bizottság ülésén, amit a rendkívüli hideg időjárásra és az emiatt fellépő helyzetek kezelésére hívott össze Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, a helyi védelmi bizottság elnöke.

A meteorológia előrejelzések szerint a következő napokban akár a -20 Celsius-fokot is elérheti az éjszakai hőmérséklet, hétvégére pedig erős havazás várható. A rendkívüli hidegre, a várható hétvégi szeles és csapadékos időjárásra készült a megyei védelmi bizottság is, melynek szerdai ülésén részt vettek az érintett szervek, a környező települések polgármesterei is.

hideg_raszorulok_120131_ja_7.jpg

– A legfontosabb feladat az, hogy mind Miskolcon, mind a 36 további, a körzethez tartozó településen megvalósuljon az emberek védelme
– hangsúlyozta a Miskolc Televíziónak adott interjújában Pfliegler Péter alpolgármester. Kiemelten kért mindenkit, Kriza Ákos polgármesterhez hasonlóan, hogy a rendkívüli hideg miatt fokozottabban figyeljünk embertársainkra, hogy megelőzzük a kihűléses haláleseteket. Különösen nagy veszélyben vannak ilyenkor az utcán élő hajléktalanok és a saját, sok esetben fűtetlen lakásukban élő, nehezen mozgó, többnyire idős emberek.

Az alpolgármester elmondta, ha valaki lát olyan embert, akit veszélyeztet a hideg, az értesítse a Máltai Szeretetszolgálatot, a Napfényt az Életnek alapítványt, vagy a Magyar Vöröskeresztet. A polgármesteri hivatal kérésére a Borsod Volán Búza téri állomásán meghosszabbították a váróterem nyitva tartását.

hideg_raszorulok_120131_ja_30.jpg

A jól működő jelzőrendszernek köszönhetően menekült meg ma a fagyhalál elől egy idős ember a bodótetői házában. A járőrök jelentették a polgármesteri hivatalnak, hogy napok óta nem látják a kéményt füstölni. A szociális osztály riasztotta az Iránytű Szociális Szolgálatot, akik azonnal a helyszínre mentek. A Vöröskereszt fát és élelmet vitt az idős embernek és felajánlották számára, hogy elhelyezik a szállón, de az idős ember ezzel a lehetőséggel nem élt.

Kiemelten fontos tehát jelezni, ha olyan személyt látunk az utcán, aki veszélybe kerülhet a hideg miatt. Segítséget az alábbi telefonszámokon lehet kérni:

Rendőrség: 107
Tűzoltóság: 105
Mentőszolgálat: 104
Miskolci közterület-felügyelet: 06-80 460-046
Magyar Máltai Szeretetszolgálat: 46/530-497
Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete: 46/323-260
Napfényt az Életnek alapítvány: 46/324-525
Közútkezelő: 46/432-111

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-26 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!