Sport

DVTK: igazolásokra várva

2012-01-23 10:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk-kbsc-12-0121ml_2.jpg

Lejátszotta első edzőmérkőzését szombaton a DVTK (1–0-ra nyert a Kazincbarcika ellen), azonban új nevet nem fedezhettünk fel a pályára lépők között. Szentes Lázár szakmai igazgató szeretné, ha a beleki edzőtáborba (február 6.) már a három új játékossal utazhatna az együttes.

– Az út elején vagyunk még, hiszen két hete edz a csapat közösen – a külföldiek később kapcsolódtak be, de ez mindenhol természetes. Jó állapotban érkeztek vissza a játékosok, súlyosabb sérüléssel nem küszködünk, L’Imam Seydinek van egy zúzódása, de az sem komoly. A tervek szerint halad a munka, ami a játékosokat, a csapatot illeti. Az átigazolások előkészítése – ami az én feladatom – is halad, de az előzetes várakozások ellenére nem tudjuk január 31-ig befejezni a keret kialakítását. Szerettük volna, hogy akkorra az első helyre kiszemelt játékosok itt legyenek, a cél az, hogy február 6-ig megérkezzenek, és velük megerősödve tudjon edzőtáborba vonulni Törökországba a csapat – mondta a DVTK szakmai igazgatója.

Szentes Lázár hozzátette, feladatuk egy bal hátvéd, egy védekező középpályás, valamint egy minőségi csatár megszerzése. A jobb és baloldalon egyaránt bevethető hátvédet, 23 éves Vági Andrást (lent) és a ballábas, brazil Bernardo Frizonit tesztelik, akik sikeres próbajátékuk esetén alternatívát nyújthatnak a folytatásban Gohér Gergőnek, aki egyedül volt a poszton az ősszel. Emellett a szakmai igazgató elmondása szerint Vadász Viktornak sincs igazán cseréje, így duplán jól jönne egy mindkét szélen bevethető védő.

dvtk-kbsc-120121ml_06.jpg

A két próbajátékos ügyében Benczés Miklós vezetőedző Szentes Lázárral közösen azon az állásponton van, hogy a héten szeretnék folytatni a tesztelésüket.

– Várható, hogy a három fő mellett érkezhetnek próbajátékosok, hiszen a piacon óráról árára vetődnek fel nevek. Előfordulhat az is, hogy találunk olyan játékost, akire előzetesen nem számítottunk – folytatta a szakember. – Erősítésnek szánjuk ezeket a labdarúgókat, többet nem mondhatok. A tulajdonos meghatározza, meddig „érhet a takarónk”, a három játékosra lesz fedezetünk – emelte ki Szentes, hozzátéve, hogy nem vagyunk a Videoton helyzetében, hogy 500 ezer eurót, 150 millió forintot fizessünk egy 18 éves labdarúgóért.

A vezető kitért a szombati edzőmérkőzésre is, már ami a körülményeket illeti.
– Az új műfüvesünk nagyon jó minőségű, ezt minden használója meg tudja erősíteni. Mivel nem készült még el teljesen a beruházás, a kerítésen belüli rész munkaterületnek minősül, ahol különböző munkavédelmi szabályok érvényesek. Elnézését kérem a szurkolóknak, amiért nem tudtuk őket beengedni a kerítésen belülre; a későbbiek folyamán még többször előfordulhat, hogy a gáton tudják csak megtekinteni a mérkőzéseket – zárta Szentes Lázár.

A piros-fehérek pénteken délután 2 órától a Rimaszombat, míg szombaton délben a Mezőkövesd ellen lépnek pályára; a tervek szerint minden játékos 90-90 perc terhelést kap.

minap.hu
fotó: M. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-12 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!