Városházi hírek

Az ország neve változott az okmányok maradnak

2012-01-21 08:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE okmanyok-120120ml_4.jpg

Az új alkotmány értelmében az állam hivatalos megnevezése január 1-jétől Magyar Köztársaságról Magyarországra változott. Ennek megfelelően kicserélték a táblákat a határállomásokon, reptereken. A hivatalos okiratokban is változik a megnevezés, azonban szerencsére a személyi okmányokat nem kell lecserélni.

Az állami hivatalokban, ahol erre szükség volt ott módosították a hivatalos megnevezéseket, a fejléces papírokat, pecséteket kicserélták. Felmerült a kérdés, hogy az állampolgárok személyi iratait is ki kell-e cserélni az állam megnevezésének a módosítása miatt?

– Nincs szükség cserére. A személyes okmányok a bennük szereplő időpontig érvényesek – közölte érdeklődésünkre Mokrainé Kovács Júlianna, a miskolci okmányiroda vezetője.  Mint megtudtuk az igazolványokat nem az okmányirodák készítik, hanem csak az adatokat  rögzítik, majd online továbbítják azt a Belügyminisztériumba, ahol legyártják a „papírokat” (többségük valójában műanyag kártya) majd postázzák az állampolgároknak.

Az okmányiroda vezetője megnyugtatásként elmondta, hogy a már csak idősek birtokában lévő (1989 előtt kiállított), régi, lejárat nélkül meghosszabbított „népköztársaságos” személyi igazolványokat is használhatják tovább, nem kell lecserélni.

Cs.L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-05 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!