Külföld

A MOÖSZ francia kapcsolata

2008-07-07 11:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE odor_ferenc.jpg

Együttműködési megállapodást kötött a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) és a 102 francia megyét tömörítő országos érdekképviseleti szerv, a Francia Megyék Gyűlése - közölte Ódor Ferenc (fotónkon), a MÖOSZ elnöke Miskolcon. A francia szervezet együttműködési megállapodást kötött a Lengyel Megyék Szövetségével is.

A két szervezet közötti együttműködési megállapodást a napokban írták alá Párizsban, az Európai Unió francia elnökségének első napján - mondta sajtótájékoztatóján Ódor Ferenc.

A megállapodás fő szempontjai közé tartozik a hasonló területi egységek közötti kapcsolatok megteremtése, ezen egységek szövetségi hálózatának létrehozása, valamint a tapasztalatcsere, az információ gyors áramoltatása, illetve a közös ügyek érdekében végzett lobbi-tevékenység.

A MÖOSZ elnöke arról is beszámolt, hogy a Francia Megyék Gyűlése a magyarországi egyezményen túl együttműködési megállapodást kötött a Lengyel Megyék Szövetségével is, amely lehetővé tette egy közös nyilatkozat megfogalmazását. A nyilatkozat alapgondolata megegyezik a francia EU-elnökség egyik prioritásával: Európa polgárait közelebb hozni az unióhoz - mutatott rá az elnök.

Ódor Ferenc a megbeszélések kapcsán azt is elmondta: döntés született arról, hogy mindhárom fél alapító tagként csatlakozik az Európai Középszintű Önkormányzatok Föderációjához, amelyet július 15-én a franciaországi Avignonban alapítanak meg. A szervezethez várhatóan 18 ország csatlakozik majd.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-17 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!