Városházi hírek

A felesleg is lehet érték

2012-01-17 09:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE lakastuz_atadas_120213_ja_1.jpg

Harminc alkalommal sikerült eddig segíteni rászoruló családoknak a „Van, akinek felesleg, van, akinek érték” elnevezésű program segítségével, amely a miskolci Polgármesteri Hivatal és a Családsegítő Szolgálat közös projektje.

Ezúttal kiemelt figyelmet kapott az a család, akiknek Kőporos utcai házában tűz ütött ki. Mint arról már korábban beszámoltunk, a családot óriási kár érte, olyan veszteség is, amely pótolhatatlan. Azt azonban, ami pótolható, azt pótolják is a miskolciak.

– Pénzbeli segítség érkezett eddig a családnak, ezen túl szekrénysort, heverőt, kanapét, szőnyeget, hűtőszekrényt és ruhaneműket is felajánlottak a miskolciak. Ezeket eljuttattuk a családnak – mondta Takács Gábor, a polgármesteri hivatal társadalmi felzárkóztatásért felelős referense, aki a gyűjtést koordinálja. Hangsúlyozta, olyan tárgyak, eszközök felajánlását várják, amelyek jó állapotban vannak.

A 2011 áprilisától folyamatosan működő munkában a Családsegítő Szolgálat munkatársai választják ki azokat, akik szociálisan rászorulnak az adományokra, így biztosan a legmegfelelőbb helyre jutnak el az adományok.

– Remekül mutatja a miskolciak szociális érzékenységét, hogy szinte minden héten érkezik egy felajánlás. A program folyamatos, így nem csupán egy-egy időszakban várjuk az adományokról a fényképeket. Jelenleg prioritást élvez a család, akinek tűz ütött ki a házában, de az adományokat folyamatosan fogadjuk – hangsúlyozta Takács Gábor.

A gyűjtést Takács Gábor, a Polgármesteri Hivatal társadalmi felzárkózásért felelős referense koordinálja. Kérik, hogy a felajánlásokról lehetőség szerint küldjenek fényképet a takacsg©miskolcph.hu címre, vagy hívják a 70/450-9728-as telefonszámot.

Kiss J.
fotó: archív / Juhász ÁkosAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-02 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!