Egyház

Ünnepi istentiszteletek országszerte

2011-12-25 08:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Karácsony alkalmából Bölcskei Gusztáv református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke ma a debreceni Nagytemplomban tart istentiszteletet, Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke pedig a budapesti Deák téri templomban hirdet igét.

Bölcskei Gusztáv az MTI-nek adott karácsonyi interjúban arról beszélt: karácsony története a biztos fogódzót, az orientációt mutatja az embereknek, miközben felhívja a figyelmet a legnagyobb válságra, a bűnös ember meghasonlott állapotára.
    
A református püspök szerint ebből a történetből kiviláglik, hogy "az ember nincs azon a helyen, amelyre Isten teremtő akarata rendelte; összekuszálódtak a kapcsolatai", ezért "a karácsonyi történet nagyon is válságtörténet", amely sötét, kijózanító képet fest a világról. Ugyanakkor aktuális ma is, mert arra döbbenti rá a társadalom tagjait, hogy az akkori rendezetlen viszonyok érvényesek most is" - tette hozzá a zsinat lelkészi elnöke.
    
Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke szerint a karácsony üzenete az egymás felé fordulás. Az egyházi vezető az MTI-nek adott karácsonyi interjúban azt mondta: Jézus Földre jöttével "megtalálhatták egymásban a testvért a különböző embercsoportok", és a példájukat követve ugyanezt tehetik ma is az egyes nemzedékek, a különböző népek és akár az eltérő politikai irányvonalak támogatói is.
    
Hozzátette, hogy az első karácsony éjszaka krízishelyzetben találta a világot: Jézus születésekor a családja hajléktalan és menekült volt, a válságot tekintve az akkori állapot hasonlított a maihoz. Az evangélikus elnök-püspök kiemelte, hogy Isten akkor mentőövet dobott a krízishelyzetben lévő emberiségnek.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!