Egyház

Temetkezési monopólium

2011-11-29 19:54

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Nem választhatják meg, hogy melyik céggel temettetnek az újhartyániak, mert a Pest megyei település plébániája kizárólagos szerződést kötött egy vállalkozással; a Váci Püspökség szerint nem lehet megkülönböztetni a temetkezési szolgáltatókat - értesült az MTI Hírcentrum kedden.

Az m1 esti Híradójában megszólaló egyik újhartyáni lakos szerint a plébános nem volt hajlandó eltemetni a hozzátartozóját, mert nem azzal szerződött, akit a pap ajánlott.

A nő már másfél éve nem tudja eltemettetni az édesanyját - hangzott el a Híradóban.

Az említett cég megerősítette, hogy a plébániával kötött szerződés értelmében kizárólagos joguk van a temetésekre.

A Váci Püspökség közleményt adott ki az ügyben, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy nem alkalmazható hátrányos megkülönböztetés a temetkezési szolgáltatók között.

Az újhartyáni plébános nem kívánt nyilatkozni az m1 Híradójának.

Kedden a Veszprém megyei Szőc község független polgármesterét helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. A nyomozati adatok szerint a település vezetője és apja megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az ajkai kórház boncmesterének a kórházban elhunyt betegek után fejenként 30 ezer forintot ígért, ha a hozzátartozóknak a polgármester érdekeltségébe tartozó temetkezési céget ajánlja.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-23 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!