Városházi hírek

Keretszerződést írtak alá a város áramellátásáról

2011-11-07 15:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A korábbi egyeztető tárgyalások eredményeként elkészült Miskolc önkormányzata és az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport közötti keretszerződés, melyet november 7-én írt alá Kriza Ákos polgármester, Marie-Theres Thiell, az ÉMÁSZ igazgatóságának elnöke, valamint Béres József, az ÉMÁSZ Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója. Az együttműködési megállapodás az infrastrukturális fejlesztéseket szolgálja, de erősíti a város és a cég kapcsolatát is.

A város és a cég kapcsolata régi, tradicionális együttműködésre tekint vissza. Nem új dolog tehát a mostani megállapodás, hiszen – mint Marie-Theres Thiell, az ÉMÁSZ Igazgatóságának elnöke is elmondta – 2000-ben már aláírtak egy hasonló keretszerződést. 2006-ban azonban szétválasztották a cég értékesítési és hálózati területét, így a szerződés megújítására volt szükség, új kapcsolattartó személyeket kellett megnevezni a szerződésben.

– A megállapodás aláírásával az infrastruktúra továbbfejlesztését tűztük ki célul. A megállapodás mindennapos kérdéseket szabályoz, így többek között azt, hogyan lehet együttműködni a közvilágítás kialakításában, de kitér a közterületek és nagyobb középületek áramellátására is – mondta az igazgatósági elnök.

emasz-alairas-111107ml_06.jpg

Marie-Theres Thiell elmondta, igazodniuk kell az önkormányzat terveihez, amikor például lakóövezetet létesítenek, vagy ipari negyedeket hoznak létre. Egyúttal biztosította Kriza Ákost, Miskolc polgármesterét a cég további támogatásáról, kollégáit pedig biztatta a további gördülékeny együttműködésre.

– A város számára fontos a biztonságos és hatékony energiaellátás – hangsúlyozta Kriza Ákos. Hozzátette, az áramszolgáltatás biztonsága adott, a hatékonyság növelése így a cél. Elmondása szerint a cég és a város kapcsolata stabil, az elképzelt fejlesztések során az ÉMÁSZ partnere Miskolcnak.

– Minden egyes fejlesztést előre egyeztettünk a szolgáltatókkal, így például a Patak utcai mélygarázs építése kapcsán is megkérdeztük az ÉMÁSZ-t, milyen beruházások szükségesek a részükről. Így zökkenőmentes lesz tehát a beruházás – mondta Kriza Ákos.

A polgármester külön megköszönte a komoly mecenatúrát is, amit a cég Miskolcon kialakított. Reményét fejezte ki egyúttal, hogy a jövőben még erősebb lesz a partneri viszony, és az elkövetkező fejlesztések alapjait is lerakták a keretszerződés aláírásával. A többi szolgáltatóval pedig szintén megfelelő az együttműködés a polgármester elmondása szerint.

Kujan I.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-16 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!