Pályázatok

Miskolc újra megmutatta biológiai sokféleségét

2011-11-03 15:52

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kornyezetv_110606_ja_12.jpg

Miskolc városa harmadik lett az önkormányzatok számára meghirdetett biodiverzitás versenyen, a 30 ezernél nagyobb lakosságszámú városok kategóriájában.

Az idén „Mutasd meg, milyen a természeted!” címmel indult a versengés, amelyben az önkormányzatok a megóvott természeti környezetük bemutatásával szállhatnak ringbe. A verseny a biológiai sokszínűség védelmét szolgálja, amelyet idén is Franciaország, Németország, Magyarország, Szlovákia és Spanyolország környezetvédelmi és területfejlesztési szervezetei hirdetnek meg a települési önkormányzatok számára.

A „Biodiverzitás Fővárosa 2011” címért a települések a lakosok számától függően indulhatnak különböző kategóriákban, a kis falvaktól a nagyvárosokig minden helyi közösség bekapcsolódhat a versenybe. A szakmai zsűri a pályázatok értékelése során azt vizsgálta, hogy mit tett az önkormányzat és a helyi közösség a település sokszínűségének megőrzése, gazdagítása érdekében.

Miskolc városa tavaly az első helyen végzett a 100 ezernél nagyobb lakosságszámú települések kategóriájában. Idén azonban változott a rendszer, és a 30 ezernél nagyobb lakosságszámú kategóriában tudta az előkelő harmadik helyet megszerezni – tudtuk meg Pápai Zoltántól, a miskolci önkormányzat környezetvédelmi csoportvezetőjétől. Városunk pályázatában sokat nyomott a latba, a Bükki Nemzeti Park, a helyileg védett értékek nagy száma, illetve a tudatformálás és a környezeti nevelés magas minősége. 

Képünkön: A környezeti nevelés jó példája, nyílt nap a környezetvédelmi felügyelőségen. 

H. I.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!