Pályázatok

Jó tanuló, jó sportoló pályázat

2011-10-20 11:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet, a Megyei Önkormányzat, a Megyei Diáksport Tanács és a Megyei Sportszövetségek Képviselete közösen hirdeti meg a 2010/2011-es tanév kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeit elismerő „a BAZ Megye Jó tanulója, jó sportolója” pályázatot. Minderről Füstös József, a DST titkára tájékoztatott.

A pályázat célja a tanulóifjúság ösztönzése a szellemi és fizikai képességek folyamatos fejlesztésére, az eredményesen tanuló és magas szinten sportoló egyének méltó elismerése. Kik lehetnek a pályázat résztvevői? Nos, Borsod-Abaúj-Zemplén megye alapfokú nevelési-oktatási intézmények 5-8. osztályos tanulói (ide tartoznak 6 és 8 osztályos gimnáziumok általános iskoláskorú tanulói), Borsod-Abaúj-Zemplén megye középfokú nevelési-oktatási intézmények tanulói, Borsod-Abaúj-Zemplén megye felsőfokú intézmények nappali tagozatos tanulói.

Csak azok vehetnek részt a vetélkedésben, akik az értékelési időszakban – 2010. szeptember 1. – 2011. augusztus 31. – az adott oktatási intézmény tanulói voltak. Fontos kikötés, hogy az elmúlt tanévben az év végi tanulmányi eredménynek általános iskolában 4,80 vagy annál magasabbnak, középiskolában, gimnáziumban 4,60 vagy annál magasabbnak, szakközépiskolában, szakképzőben 4,20 vagy annál magasabbnak, felsőfokon 4,20 vagy annál magasabbnak kell lennie.

A tanulmányi eredmény értékeléséhez szükséges a bizonyítvány másolata (az intézmény vezetője által hitelesítve).

A pályázat elbírálásánál az alábbi sporteredményeket tudják figyelembe venni: 2010. szeptember 1 – 2011. augusztus 31. közötti versenyeket, azt, amely a sportoló számára a legkedvezőbb.

Megyei szövetségi bajnokság esetén legfeljebb két (2) verseny, (időponttal, helyszínnel), szak szövetség által hitelesítve. Megyei diákolimpián maximum két sportágat, vagy egy sportág két döntőjét. Területi diákolimpián 1 eredményt.. Országos szövetség által hitelesített bajnokságon 1 eredmény, (időponttal, helyszínnel). Országos diákolimpián 2 eredményt. VB, Universiade 1 eredményt (időponttal, helyszínnel). Európa-bajnokság, 1 eredményt, (időponttal, helyszínnel). Nemzetközi „A”: utánpótlás VB-EB, főiskolás VB 1 eredményt (időponttal, helyszínnel). Nemzetközi „B”: MEFS nemzetközi, MDSZ nemzetközi 1 eredményt (időponttal, helyszínnel). Egyéb nemzetközi verseny: 1 eredményt (időponttal, helyszínnel).

A válogatottságot az illetékes szövetséggel, az NB-s kerettagságot az adott klub igazolásával hivatalosan is kell bizonyítani. Csak azon pályázók jelentkezését tudjuk elfogadni, akik diákolimpiai versenyeken is értek el értékelhető eredményt, helyezést.

Az értékelés a jelentőlapok alapján 4 kategóriában történik: Alapfokú Oktatási Intézmény 5-8. osztály, Gimnázium 9-12. osztály, Szakközépiskola, Szakképző iskola, Felsőfokú Oktatási Intézmény. Az értékelőlap alapján külön helyezési pontot kapnak a pályázók a tanulmányi eredményért, külön helyezési pontot a sportági eredmény alapján. A két helyezési pont összege adja a végső sorrendet. Az értékelést a pályázat kiírója készíti el.

A megyei Sportszövetségek Képviselete által adományozott márvány emléktáblára a legeredményesebb általános iskolás, középiskolás és főiskolás vagy egyetemista neve kerül bevésésre.

Fontos tudnivaló, hogy a „Magyar Köztársasági jó tanulója, jó sportolója” cím elnyerésére a pályázatot egy későbbi időpontban írják ki. A kiírás és az adatlap letölthető lesz az MDSZ honlapjáról (www.mdsz.hu).

D. L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!