Pályázatok

Agrákamara: kétmilliárd forintra lehet pályázni még a héten

2011-10-13 11:07

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Még a héten, azaz október 14-ig lehet támogatási kérelmet benyújtani arra a 2 milliárd forintra, melyet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) írt ki a belvízvédelemi, a vízkár-elhárítási és az öntözési munkákkal kapcsolatos feladatok elvégzésére, valamint melioráció fejlesztésére – emlékeztet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott legfrissebb tájékoztatójában a Magyar Agrárkamara (MA).

A szaktárca idevonatkozó rendelete alapján szeptember 15. és október 14. között lehet az idén támogatást igényelni a szóban forgó fejlesztésekre. A támogatási kérelmet a lakhely vagy a székhely szerinti regionális illetékességű Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kirendeltséghez kell benyújtani postai úton.

Magyarország egyes térségeire kettős veszélyeztetettség jellemző, belvíz és aszály is sújthatja ugyanazt a területet.

A szárazság elleni védekezést szolgálja a környezetkímélő, víz- és energiatakarékos öntözőrendszerek kialakításának támogatása. Az öntözéses gazdálkodás a többlettermelés révén lehetővé teszi, hogy kis termőterületű gazdaságok is életképessé váljanak.A talaj védelmét, vízmegtartó képességének növelését pedig segíti a meliorációs beavatkozások ösztönzése. A vízelvezető és -visszatartó árkok, a talajcsövezés kiépítése a minőségi termelést biztosítja.

A támogatási kérelmet önkormányzatok, vízgazdálkodási társulatok, mezőgazdasági termelők, Zöldség-Gyümölcs Termelői Csoportok, Termelői Csoportok, nonprofit gazdasági társaságok nyújthatnak be.
A tárca kiemelt figyelmet fordít a kis – legfeljebb 20 hektáros – területen gazdálkodók segítésére – jegyzi meg a Magyar Agrárkamara tájékoztatója.

MTI


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-26 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!