Egyház

Új református templom épül Debrecenben

2011-10-08 17:41

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Új református templom épül Debrecenben a Lencztelepen; a templom alapkövét szombaton helyezte el Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök és Kósa Lajos polgármester.

Vad Zsigmond, a Debreceni Református Egyházmegye esperese bejelentette: az új templom lesz a város huszadik református temploma.

Kósa Lajos közlése szerint a város önkormányzata 99 évre ingyenes használatba adta az építési területet az egyháznak.

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke igehirdetésében kifejtette: ha növekszik, terjeszkedik a város, az egyháznak kötelessége, hogy "menjen utána az embereknek", és legyen ott Krisztus evangéliumával.

A 120 személyes templomot Debrecen egyik külterületi városrészében, a Lencztelepen építik fel. Az előzetes felmérés szerint a környék lakóinak többsége jelezte, hogy örömmel fogadná, ha új templom épülne a térségben.

A tervek szerint a templom 60 millió forintból épülhet meg. A költségek egyharmadát a helyi egyházmegye templomépítésre elkülönített alapjából fedezik, az egyházkerület hatmillió, a kerekestelepi gyülekezet egymillió forinttal támogatja az építkezést.

A további költségek előteremtéséhez adakozásra kérték a híveket, az egyházi szervezetek pedig jövő évi költségvetésükből is támogatják a debreceni templomépítést - mondta el az MTI-nek Bölcskei Gusztáv püspök.

MTIAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-01-30 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!