MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.

Felkészült a MIHŐ: indul szombaton a fűtés

2011-10-07 08:49

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miho_ja_8.jpg

Tekintve az időjárás-előrejelzéseket, szombaton felfűti a MIHŐ Kft. a távhőrendszert. A tavalyi szezonban már használták a szakaszos fűtést, és nagyon kedvező volt a visszajelzés, így most is lesz olyan, hogy csak késő délutántól reggelig fűtenek – persze, amíg az idő engedi.

A Miskolci Hőszolgáltató Kft. a fűtési idény indításához a szükséges feladatokat elvégezte, rendszere készen áll a fűtés megkezdésére. A lakóközösségek részére igényük szerint próbafűtést biztosítanak szeptember 15-től, ami mindössze napi 150 forintba kerül egy lakásnak, és két-három nap bőven elég a problémák kiszűrésére, ennek ellenére kevesen veszik igénybe ezt a lehetőséget, tudtuk meg Nyíri Lászlótól, a cég ügyvezető igazgatójától. Pedig a próbafűtés lehetőséget nyújt arra, hogy a lakóközösség időben észlelje a lakóépületen belüli, a felhasználói fűtési rendszer működésének hiányosságait. Így lehetőség nyílik a hibák – levegősödés, csobogás, elzárt szerelvények – kijavítására.

Ahol probléma merül fel, ott a tapasztalatok szerint általában a belső rendszerrel van gond, és még mindig sokan nem tudják, hogy a lakóépületen belüli fűtési rendszer a felhasználók tulajdonában van. Így a berendezések üzemeltetése, karbantartása vagy korszerűsítése a felhasználó tulajdonos lakóközösség feladata.

Az időjárás-előrejelzések szerint szombatra erősen lehűl a levegő, így a fűtés is elindul. Mint Nyíri László elmondta, a lakossági fogyasztóknál minden társasház a MIHŐ-re bízta, hogy a megfelelő hőmérséklet esetén elindítsa a fűtést, a közületi fogyasztók esetén ezt egyéni megállapodások szabályozzák. A tavalyi szezonban már használták a szakaszos fűtést, és nagyon kedvező volt a visszajelzés, így most is lesz olyan, hogy csak késő délutántól reggelig fűtenek – persze, amíg az idő engedi.

miho_ja_1.jpg

Praktikus
» Fűtésindításkor lakáson belüli probléma esetén sokan a MIHŐ Kft. műszaki ügyeletére telefonálnak, pedig független fűtésszerelőt kell hívni.
» A radiátor fűtését szabályozó termosztatikus radiátorszelep a lakás belső hőmérsékletéhez igazodóan működik. Ha a beállított érték fölött van a helyiség hőmérséklete, akkor zárt állapota akadályozza a fűtési rendszer feltöltésekor a levegő eltávozását. Ez számtalan panasz forrása. Ezért a MIHŐ kéri minden felhasználóját, hogy a fűtés beindulásáig tartsák maximális nyitott állásban a szelepeket, azokat csak a beindulást követően állítsák a kívánt állásba.
» Több társasházban indult el, vagy folytatódik a panelprogram. Ahol a fűtési rendszer megbontott állapotú, ott a fűtés indítása csak a munkák befejezése, illetve a fűtési rendszeren végzett munkálatok összehangolása esetén oldható meg.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-10 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!