Kultúra

Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen, a miskolci színházban

2011-10-03 14:28

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Varró Dániel író a Miskolci Nemzeti Színház Kamaraszínházába látogatott október 3-án, hogy belepillantson a Túl a Maszat-hegyen című verses meseregényéből készülő darab próbájába.

varro-seres-111003ml_4.jpg

A több irodalmi díjjal is büszkélkedő fiatal Varró Dániel 2003-ban írta meg meseregényét, amelyet 2004-ben az Év könyve-díjjal is kitüntettek. A történetet maga a költő adaptálta színpadra, s ez szolgált alapul a miskolci előadás elkészítéséhez is. Miskolcon október 7-én mutatják be a darabot, Seres Ildikó rendezésében. A próbák azonban már zajlanak, s maga az alkotó is beült a Kamaraszínház nézőterére, hogy megnézze, hogyan halad a munka.

maszat-hegy-111003ml.jpg

– Sajnos nem sok időt tudok a próbán tölteni, de kíváncsi vagyok a darabra. Nincsenek szigorú elvárásaim. Szeretném, ha vicces, kedves lenne, és a gyerekek élveznék az előadást – mondta a próba szünetében Varró Dániel. Hozzátette: egy óvodáskori barátjához kötődik a történet, amihez Presser Gábor írt dalbetéteket. A darab a Budapesti Bábszínház kérésére készült, majd a Pesti Színházban már élőszereplős variáció is lett. A Jászai-díjas Seres Ildikó rendezésében pedig október 7-én, a Kamaraszínházban bűvöl majd el kicsiket és nagyokat, s repít túl a Maszat-hegyen.

Kiss J.
Fotó: Mocsári L.

Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-14 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!