Környezet

Környezetvédelmi Világnap

2008-06-05 16:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE takaritanak.jpg

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából „Tisztítsuk meg vízpartjainkat” címmel tartottak akciós napot csütörtökön Miskolcon. Az ENSZ 1872-ben Stockholmban tartott az Emberi környezet című konferenciája óta ünnepeljük június 5-én a Környezetvédelmi Világnapot.

Ebből az alkalomból most a Magyar Turizmus Zrt. és a Vízügyi és Környezetvédelmi Központ Igazgatóság együttműködési megállapodást kötött, melynek az apropóját az jelenti, hogy 2008 a Vizek éve. Csont Csaba az ÉKÖVIZIG szóvivője elmondta, Miskolcon az önkormányzattal, az AVE Miskolc Kft.-vel és a Bricostore barkácsáruházzal karöltve rendezték meg a vízparti takarítási akciót a Szinva szinte teljes hosszán, illetve Tapolcán. A Gábor Áron és a Kós Károly Szakközépiskolák csatlakoztak az akcióhoz, öt osztály összesen 150 diákja. Így amellett, hogy tisztul a város, a fiatalokat is környezettudatos gondolkodásra tudják nevelni.
Orosz Lajos alpolgármester azt emelte ki, hogy az akciónak köszönhetően Miskolcon nem csak gondolnak a környezetvédelemre ezen a napon, hanem tesznek is érte. Azt szeretné, ha egy nap lenne egy évben, amikor az emberek rombolják a környezetet, és 364 napon óvnák azt – pont fordítva, mint most.
Veres István a Városgazda Kht. igazgatója megjegyezte a Szinva kezelőjeként örömmel vesznek részt az akcióban, a huszonhárom kilométeres szakaszból, amelyet kezelnek hetente több zsák illegális hulladékot távolítanak el, így minden segítő két jól jön.
Vincze Ildikó az AVE Miskolc Kft. értékesítési vezetője arról tájékoztatott, hogy egyre több szervezet, intézmény keresi meg őket, hogy hasonló takarításhoz nyújtsanak segítséget, amit szívesen megtesznek. A pataktakarításból összegyűlt szemetet ezen a napon a Hejőpapiban található hulladéklerakóba szállítják el. Sebők Attila, a Bricostore Miskolc igazgatója elmondta, ők is szívesen csatlakoztak, hiszen filozófiájuk a tisztább, élhetőbb környezet, a kesztyűket és a szerszámokat biztosították az akcióhoz.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-04 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!